Aleco Inside! Meet The Team Thomas Bertens

Hard work beats talent if talent fails to work hard

Vandaag in de Aleco Inside! Meet The Team blog stelt Thomas Bertens zichzelf aan jullie voor.

Introductie

Mijn Naam is Thomas. Ik ben 27 jaar oud en woon in Etten-Leur. Ik ben nu net iets meer als een jaar aan het werk bij Aleco. Vorig jaar als stagiaire heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Aleco. Deze heb ik succesvol afgerond en ben dan ook afgestudeerd als HBO Sportkundige. Hierdoor kon ik dit seizoen beginnen als medewerker bij Aleco. Ik heb tijdens mijn studie altijd de ambitie gehad om te werken in de sport met mensen die een extra uitdaging hebben. Of dat nou fysiek, mentaal of qua prestaties is maakte mij niet uit, zolang het mij maar uitdaagde als trainer. Aleco biedt mij hiervoor de perfecte kans.

 

Wat ik doe

Bij Aleco ben ik aangesteld om de coƶrdinator te worden van het All Stars programma. Dit betekent dat ik alle All Stars een mentor toe bedeel. Ervoor zorg dat deze mentoren op tijd jullie nieuwe schema’s klaar hebben liggen. En regel ik het contact met jullie trainers en verenigingen. Daarnaast probeer ik samen met mijn collega’s het aantal All Stars uit te breiden door naar verenigingen te gaan met ons aanbod of door talenten direct te benaderen. Naast dat ik met het All Stars programma bezig ben, kun je mij ook nog op andere plekken zien. Zo word ik ingezet voor begeleiding in de fitness, het geven van groepslessen buiten, maar ook clinics op middelbare scholen en gymles op het speciaal onderwijs.

 

Mijn ervaring

Tijdens mijn opleiding Sportkunde heb ik op veel verschillende plekken sport trainingen gegeven. Zo ben ik begonnen in mijn eerste jaar als zwemtrainer. Heb ik bij Maastricht Sport voor verschillende doelgroepen sportaanbod gecreƫerd. Bij Basketball Academie Limburg was ik verantwoordelijk voor de fysieke trainingen. Ik heb ook nog een stage gedaan bij een gevangenis in Rotterdam, waar ik fitness en sportlessen gaf aan de gedetineerden, en zo nu en dan ook aan het personeel. Als laatste heb ik dus afgelopen jaar stagegelopen bij Aleco. Hier lag vooral mijn focus op de Vitaal Fit doelgroep. Buiten school om heb ik zelf altijd getennist, gezwommen en gebasketbald. Bij de basketbal geef ik ook al jaren trainingen aan verschillende leeftijden in de jeugd.

 

Mijn doelen

Mijn doel is om bij Aleco om naast de kennis, nu ook de ervaring te krijgen over het aanbieden van Strength en Conditioning. Ook ben ik benieuwd naar het omgaan met topsporters en wat er voor hun nodig is om optimaal te presteren. Hier heb ik namelijk alleen over geleerd op school, maar dit nog niet in de praktijk ervaren. Met de kennis die ik heb en de ervaring die ik hier bij Aleco ga opdoen hoop ik alle All Stars zo goed mogelijk te begeleiden in hun weg naar de topsport. Maar ook al onze andere sporters op een zo goed mogelijke manier te helpen met het bereiken van hun doelen.

 

Mijn sportachtergrond

Mijn eigen sportachtergrond bestaat uit tennis, zwemmen en basketbal. Tennissen heb ik als kind veel gedaan. Op mijn 9de ben ik daarnaast ook gaan zwemmen. Toen ik met zwemmen veel successen begon te krijgen en mee ging draaien in de top van Brabant ben ik gestopt met tennissen. Zwemmen heb ik tot mijn 15e gedaan. Daarna ben ik overgestapt op basketbal. Hierin ben ik nog steeds actief. Het tennissen heb ik nu ook weer opgepakt als hobby. Daarnaast probeer ik tussendoor nog wat te trainen in de sportschool.

 

Ik heb heel veel zin om heel veel van jullie te leren kennen, en heel veel dingen te leren bij Aleco.

Hopelijk zie ik jullie snel bij Aleco!!

Volgende keer in de Aleco Inside! Meet The Team blog stellen wij onze nieuwe medewerker Marketing Amy Hasselton voor.

Aleco inside blog intro Thomas