Aleco nieuws: ontdek onze nieuwe massagetherapeut

Laat je verleiden door de belofte van ontspanning en welzijn. Lees hier over Lobke Koopman en ontdek de wereld achter haar deskundige massages!

Wij stellen jullie hartelijk voor aan Lobke Koopman!

 

Lobke Koopman is onlangs gestart bij Aleco en vervult de rol van massagetherapeut. Wil je meer weten over wat massagetherapie inhoudt en hoe Lobke dit bij ons zal toepassen? Lees dan vooral verder!

massagetherapeut Lobke Koopman

 

Lobke werkt als massagetherapeut in haar eigen praktijk Massage to Move Roosendaal sinds 2018. Ze geeft ontspanning, en klachtgerichte massage(therapie). En sinds kort breng ze graag haar kennis en ervaring over door workshops aan te bieden.

Vanaf januari 2024 gaat ze haar diensten ook op locatie bij TCZWNL/Aleco aanbieden.

Om te beginnen op iedere dinsdag;

– Even weken 9:00 – 12:00
– Oneven weken 17:00 – 21:00

 

Wat houdt massagetherapie in?

Bij massagetherapie word je uitgenodigd om te luisteren naar wat je lichaam jou te vertellen heeft. We kijken dan ook verder dan alleen de (fysieke) klacht waarmee je komt: vanuit een holistische visie. De signalen van je lichaam vertellen je iets over hoe je in het leven staat. Door met aandacht te ervaren, krijg je inzicht in de bijbehorende emotie, gevoelservaring en je behoeften en drijfveren. Bewustwording zorgt voor verandering, vermindering van klachten en verbetering van het welbevinden.

Bij massagetherapie starten we daarom altijd met een voorgesprek, waar we de dingen bespreken die jou bezighouden en hoe die in relatie staan tot mogelijke lichamelijke klachten. Tijdens de massage kun je deze klachten nog beter voelen en ervaren, door er met aandacht naartoe te gaan, zonder ze te hoeven bestrijden of veranderen. We sluiten de behandeling af met een nagesprek en een afspraak over het vervolg. De combinatie van behandeling en jouw bewustwording, geeft je handvatten om beweging in je leven te brengen.

 

Klachtgerichte massagetherapie

Verricht je zittend of juist zwaar lichamelijk werk? Grote kans dat je last krijgt van rug, nek, schouders of armen. Of ben je een fanatieke hardloper/sporter en ga je wel eens over je grenzen? Dan kun je pijn ervaren in je voeten, knieën, enkels of elders in het lichaam. Overmatige spierspanning kan ontstaan door overbelasting, een verkeerde houding, repeterende bewegingen of een infectie. Wanneer je lang doorloopt met pijn, kan het compenseren van je houding leiden tot andere pijnklachten. Dit kan het dagelijks functioneren in de weg staan. Een klachtgerichte massagebehandeling helpt je om de oorzaak te onderzoeken en deze klachten te verminderen.

Waarom Massagetherapie voor (top)sporters een aanzienlijk verschil kan maken?

  1. Herstel bevorderen: Massagetherapie kan helpen bij het bevorderen van spierherstel na intensieve trainingen of wedstrijden. Door de bloedcirculatie te verbeteren, worden voedingsstoffen en zuurstof sneller naar de spieren getransporteerd, wat het herstelproces versnelt.
  2. Spierpijn verminderen: Na een zware training of wedstrijd kunnen sporters last hebben van spierpijn en stijfheid. Massagetherapie kan helpen bij het verminderen van deze pijnlijke sensaties door de spieren te ontspannen en eventuele knopen of spanningen los te maken.
  3. Flexibiliteit verbeteren: Door regelmatige massages kunnen sporters hun flexibiliteit verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor sporten waarin flexibiliteit een cruciale rol speelt, zoals turnen, gymnastiek of vechtsporten.
  4. Preventie van blessures: Door het losmaken van verkrampte spieren en het verbeteren van de flexibiliteit, kan massagetherapie helpen bij het voorkomen van blessures. Door regelmatige massages kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld, waardoor de kans op blessures wordt verminderd.
  5. Stressvermindering: Sporters ervaren vaak veel stress, zowel fysiek als mentaal. Massagetherapie kan helpen bij het verminderen van deze stress door het vrijkomen van endorfines, ook wel bekend als ‘gelukshormonen’. Dit kan de algehele gemoedstoestand verbeteren en het herstelproces bevorderen.
  6. Verbeterde prestaties: Door het bevorderen van herstel, het verminderen van spierpijn, het verbeteren van flexibiliteit en het verminderen van stress, kunnen sporters uiteindelijk betere prestaties leveren. Ze kunnen intensiever trainen en sneller herstellen, wat resulteert in verbeterde prestaties tijdens trainingen en wedstrijden.

Kortom, massagetherapie kan een essentieel onderdeel zijn van het trainings- en herstelregime van (top)sporters, waardoor ze optimaal kunnen presteren en blessures kunnen voorkomen.

Recensies

Omdat ik uitermate veel zittend werk doe, laat ik mij regelmatig masseren. Gedurende de afgelopen jaren heb ik vele behandelingen gehad door fysio- en massage therapeuten (voor jarenlange rugproblemen en 2 nekhernia’s), maar Lobke steekt daar met kop en schouders bovenuit. Naast het feit dat ze een zeer prettige, rustige en gereserveerde gastvrouw is, is ze gezegend met capaciteiten die niet veel masseurs hebben. Ze weet perfect aan te voelen in welke staat je lichaam is en maakt en houdt connectie door ook regelmatig om feedback te vragen. Ze is uiterst kundig én je voelt je helemaal op je gemak in haar praktijk. Pijn- en probleemgebieden voelt ze op basis van eigen intuïtie en kunde, als vanzelfsprekend aan. Daarnaast heeft ze ook het “gereedschap” deze met resultaat aan te pakken, zonder dat er te veel pijn mee gepaard gaat. Naast een heerlijk ontspannen gevoel en een goede nachtrust, houdt ze mijn lichaam op een prettige manier in conditie.

– Andre-

 

Ze neemt de tijd voor je klachten en behandelt deze met professionaliteit. Vaste klant geworden inmiddels en in behandeling voor RSI-klachten.

– Xander –

 

Ik vond het een fijne plek. Bij jou was ik meteen op mijn gemak ook al was het de 1e keer dat we elkaar zagen.
Je zorgde ervoor dat ik goed kon liggen. De massage was wisselend zacht en stevig. Het deel waarbij je heeeeel langzaam vanaf mijn schouders over mijn rug naar beneden ging was heel bijzonder. Bijzonder omdat ik energie voelde stromen alsof die voortgeduwd werd. Ik werd heel relaxed en ging totaal ontspannen naar huis. Dankjewel.

– Karin –

 

Contactgegevens

Website; roosendaal.massagetomove.nl
Email; lobke@massagetomove.nl
Telefoonnummer; 06-27031203

Wil je graag meer weten of komen de dagen voor jou niet gunstig uit neem dan zeker contact op met Lobke!