Soepel en sterk als een atleet

Atletiek als allround training

Atletiek, de sport voor de echte allrounder

Atletiek is de meest veelzijdige sport. Van jongs af aan leer je om te sprinten, om te springen en om te werpen. In atletiek vind je een unieke combinatie van explosiviteit, kracht, lenigheid, coördinatie en souplesse. Vooral dat laatste is belangrijk, want wie het hoogste wil springen, het verste een speer wil werpen of het snelst over hordes wil gaan, moet bijzonder soepel en sterk tegelijkertijd zijn. Een ideale combinatie! 

 

Geen wonder dat wij deze inzichten en uitgangspunten toepassen in onze trainingen! Zowel in de groepslessen als in de revalidatietrainingen als in de schema’s voor onze topsporters en sporttalenten komen elementen uit de atletiek terug. Waar veel sportscholen vooral trainingen aanbieden om sterker en groter te worden, is souplesse voor ons erg belangrijk. 

Atletiek

Waarom juist nu op souplesse trainen?

In het voorkomen van blessures én in het verbeteren van je fysieke conditie is aandacht voor souplesse essentieel. Daarom starten we onze trainingen niet alleen met inlopen of warm fietsen, maar ook met rekoefeningen en strekoefeningen. Even de spieren op lengte brengen en voorbereiden op de inspanningen die komen gaan. Maar ook de gewrichten en aanhechtingen alvast soepel maken. 

Nu we in groten getale thuis werken en onze werkhouding vaak slechter is dan op onze kantoor werkplek, is aandacht voor rekken en stretchen extra actueel! Wij zien de eerste effecten al. Meer mensen melden zich met rugpijn. Of komen bij ons met vragen over pijn aan hun schouder, een blessure aan de nek en/of toenemende hoofdpijn. Aangezien veel sportscholen gesloten zijn, is het tegelijkertijd lastiger om aan voldoende beweging te komen. Sporten onder begeleiding van trainers die kennis hebben van revalidatie en blessurepreventie biedt dan uitkomst! 

 

Wil jij een eerlijk en professioneel advies over de mogelijkheden om in Corona-tijd verantwoord te sporten onder begeleiding? Wil jij soepel en sterk als een atleet worden? Met aandacht voor eventuele klachten aan je knie en schouder of voor je toenemende rugpijn? Aarzel dan niet en plan een proefles in! 

Meer blogs lezen? Kijk dan op onze blog pagina voor meer!