Beginnen met bewegen/sporten? Maak een beweegplan

Ieder jaar rond deze periode hoor je overal van links en rechts wel mensen zeggen: “Dit jaar ga ik weer beginnen met sporten”.

Beginnen met bewegen/sporten? Maak een beweegplan

 

Ieder jaar rond deze periode hoor je overal van links en rechts wel mensen zeggen: “Dit jaar ga ik weer beginnen met sporten”. Of andere varianten van deze uitspraak. Ook zien we ieder jaar weer diezelfde mensen na de eerst maand afhaken. Voor het jaar 2023 willen wij jullie graag helpen met hoe je deze gedragsverandering kan verwezenlijken. Dit om te zorgen dat deze verandering niet tijdelijk is, maar deze voor de rest van je leven eigen kan maken.

Oude gewoontes afleren

Het is bewezen dat het moeilijker is een oude gewoonte af te leren dan een nieuwe gewoonte aan te leren. Van ons krijg je een aantal stappen waarmee je dit makkelijker en beter kan doen.

 1. Weet wat anders moet of beter kan.
 2. Het zelf willen veranderen.
 3. Stel een plan op voor hoe je dit kan veranderen.
  Hierbij kan hulp inroepen van externe een goed idee zijn.
 4. Tijdspannen bepalen wanneer je welke stappen van je plan behaald wil hebben.
  Hierbij is het belangrijk realistisch te blijven. Rome is ook niet gebouwd in 1 dag. Dus je doelen behalen doe je ook niet op een dag. Werk met kleine stapjes, zodat je snel in die succeservaring kan zitten.
 5. Evalueer en stuur bij!

Committeren aan je plannen

Wanneer je een doel of als-dan-plan gemaakt hebt, helpt het om deze hardop uit te spreken tegen je partner, familielid of vriend/vriendin. Dit vergroot de kans dat je het geplande gedrag ook daadwerkelijk gaat uitvoeren.

Dit komt omdat mensen graag betrouwbaar en consistent willen overkomen naar anderen. Wanneer we uitgesproken hebben dat we iets van plan zijn, is de kans dus groter dat we consistent willen handelen met wat we gezegd hebben, en het nieuwe gedrag dus uitvoeren.

nieuwjaarsvoornemens

Maar wat is nou eigenlijk een gezonde leefstijl…?

De een heeft hierbij een bepaald gewicht in zijn hoofd, de ander denk daarbij aan genoeg sporten.

 

Een gezonde leefstijl betekent voldoende bewegen, gevarieerd en gezond eten en voldoende ontspanning nemen. Bovendien is het bij een gezonde levensstijl belangrijk dat je alcohol met mate drinkt, niet rookt en stress zo veel mogelijk vermijdt.

 

Gezonde leefstijl aanleren

Een gezonde leefstijl betekent dus dat je zowel lichamelijk, als mentaal gezond bent. Een gezonde leefstijl heb je echter niet binnen een dag. Je moet ervoor zorgen dat je aanleert dat een gezonde levensstijl onderdeel is van de dagelijkse routine. Een gezonde levensstijl is een combinatie van meerdere factoren. Het gaat niet alleen om sporten of gezond eten. Er komt veel meer bij kijken. Wij geven een aantal tips!

 

Het is niet voor niks dat er vaak gezegd wordt ieder pondje door het mondje.  Wij hebben een aantal tips die helpen om gezond te eten:

 1. Kies voor volkoren producten. Denk aan volkoren pasta, zilvervliesrijst en volkorenbrood. volkoren producten zorgen ook voor een langer verzadigd gevoel.
 2. Eet minimaal 250 gram groenten per dag.
 3. Eet 2 stuks fruit per dag. Te veel aan fruit en fruitdrankjes is niet goed. Bij te veel fruit innamen krijgt je lichaam te veel fruitsuikers binnen. Waardoor je ook aankomt van de suikers in fruit.

We krijgen een luie maatschappij met een echte zitcultuur. Ons lichaam is hier alleen niet op gebouwd. Bewegen zorgt voor meer energie, u wordt fitter en bewegen stimuleert de bloedsomloop.

Met meer bewegen hoef je echt niet een super zware workout te gaan doen. simpele aanpassingen in het dagelijks leven maken al een groot verschil in een gezondere levensstijl.

Het lijkt misschien simpel , maar een goede nachtrust is enorm belangrijk voor de gezondheid. Slecht slapen kan het dagelijks functioneren belemmeren en verhoogt de kans op een depressie.

Iedereen heeft ontspanning nodig. Het zorgt ervoor dat je beter functioneert. Heb je (langdurig) last van stress en neem je geen ontspanning? Dan heeft dit een negatief effect op de gezondheid. Stress is namelijk een echte sluipmoordenaar. Stress zorgt uiteindelijk voor hoofdpijn, nek- en rugklachten, maag- en darmklachten en zelfs hartklachten. Wij hebben een aantal tips voor jou, die kunnen helpen om ontspanning te zoeken:

 1. Leer nee te zeggen tegen anderen en jezelf. Móet iets echt of praat je jezelf aan dat iets moet?
 2. Pak elke dag een uur tijd voor jezelf. Daarin doe je enkele dingen die je leuk vindt. Neem bijvoorbeeld eens een warm bad of zet een leuke film op.
 3. Heb elke dag minimaal 30 minuten sociaal contact. Klets met vrienden, onderneem wat leuks met de kinderen of houd een gezellig gesprek met je partner.

Meer dan de helft van ons lichaam bestaat uit water. Dagelijks verliest u hier een deel van door zweet en naar het toilet gaan. Al het vocht dat uw lichaam verliest, moet ook weer aangevuld worden. Drinkt u te weinig water op een dag? Dan kunt u last krijgen van bijvoorbeeld duizeligheid, hoofdpijn of een verhoogde hartslag. Drinken hoort bij een gezonde levensstijl.

nieuwjaarsvoornemens

Wat bieden wij jou aan om die Nieuwjaars voornemens vol te houden en leuk te houden?

 

Sporten om fit(ter) te worden, om sterker te worden, of om kilo’s kwijt te raken? Dat kan in elke sportschool. Het gaat erom hoe je dat doet en met wie je dat wilt doen. Onze betrokken coaches begeleiden jou tijdens het sporten in een omgeving die ambitie en energie uitstraalt. Je vindt bij Aleco de perfecte mix van individuele aandacht, sporten op eigen niveau en afwisseling in oefen- en trainingsvormen. Bij Aleco word jij Fit&Gezond!

 

Doe mee met een van onze groepslessen, ga onze fitness in met een op maat gemaakt trainingsschema of volg een Personal Training om maximaal te werken aan jouw doelstellingen.

 

Wij gaan samen met jouw werken aan JOUW vitaliteit en werken zo naar de beste versie van jezelf!

Blessure of topfit? Knallen of even rustig aan? Jong of oud? Alles is mogelijk!

Alles is mogelijk want iedereen kan alles op z’n eigen manier met de juiste begeleiding.

 

Ontvang daarom op de eerste maand sporten 23% korting*, zodat je van jouw vitaliteit je prioriteit maakt.

Die juiste begeleiding kunnen wij jouw bieden. Meer weten neem dan eens een kijkje op onze website of stuur een mailtje naar chelsey@aleco.nl

 

nieuwjaarsvoornemens

*= bij afsluitingen van een jaar contract maandelijks betalen ontvang je op de 1ste maand 23% korting. Sluit een jaar abonnement jaarlijks betalen af ontvang je over het totale bedrag 10% korting.