Bootcamp

Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele trainer

Bootcamp training wat is eigenlijk het verschillen tussen alle andere soorten groepslessen die er zijn.

 

De gedachte erachter is dat je back to basic gaat en dat je geen apparaten nodig hebt. Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in de buitenlucht samen in een groep. Dit is een full body workout van een uur, het doel?? Kracht en uithouding te verbeteren door een intense groepstraining van een uur. Tijdens dit uur komen conditionele elementen, kracht, lenigheid (jaja ook lenigheid heb je nodig tijdens een bootcamp training) en explosiviteit aan te pas.

Door samen te sporten, sporten sporters intenser dan ze individueel zouden doen, dit verhoogt de efficiëntie van de training.

Tijdens deze training zal onze trainer jouw begeleiden door middel van fitnessoefeningen met je eigen lichaamsgewicht, interval trainingen, conditie en dit kan zo nu en dan ook eens met een creatief spelletje. Dit betekent dat Bootcamp geschikt is voor mensen die willen afvallen en kracht willen opbouwen, maar ook zeker voor mensen die graag zich zelf een stukje pushen. En dit in teamverband. De trainingen zullen afwisselend zijn er worden ook geregeld oefeningen bedacht die je samen moet uitvoeren. Zo krijg je naast de training ook een leuke sociale bezigheid.

 

Wist je dat…??

Bootcamp zorgt ervoor dat je lichaam zelfs 12 uur na de training nog vet verbrand. Doordat je je veel variatie in oefeningen hebt zorgt dat ervoor dat je hartslag steeds hoog is en er vetverbranding ontstaat.

Wat zijn de positieve effecten van bootcamp?


Omdat je met elkaar traint in een groep motiveer je elkaar en ben je meer bereid om verder door te gaan en je presteert net iets beter dan dat je in je eentje sport.
Bootcamp zorgt voor stressvermindering. Dus als je nou een zware dag gehad hebt is dit een ideale uitlaatklep om je gedachten op nul te zetten en lekker bezig te zijn. Daarnaast ga je ook nog met een beter gevoel naar huis!

Waar bestaat een bootcamp les uit?

Een bootcamp les bestaat onder andere uit hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. Tijdens een bootcamp sessie train je meerdere spiergroepen tegelijk. Elke oefening is anders en je maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Door het niet gebruiken van apparaten zoals in de sportschool, train je veel effectiever.

Trainingsmomenten

Maandag 18:00 – 19:00

Dinsdag 19:30 – 20:30

Woensdag 18:00 – 19:00

 

Bootcamp is voor iedereen bedoeld dus jong, oud, ervaren of niet ervaren is allemaal welkom.
Schrijf je zo snel mogelijk in of vraag een gratis proefles aan op onze website! Tot dan!

Bootcamp