Doortrappen in Roosendaal

Een evenement om ouderen te helpen zo lang en veilig mogelijk door te blijven fietsen

Afgelopen donderdag ontvingen wij 75 fanatieke fietsers van 65 plus, in Roosendaal voor het evenement Doortrappen.

Doortrappen is een evenement dat ouderen wil helpen om zo lang en veilig mogelijk door te blijven fietsen. Zeker nu de snelle, elektrische fietsen zo populair zijn. Fietsen zorgt namelijk voor een stuk zelfstandigheid.

Initiatiefnemer George Bolmers “We proberen met dit evenement de mensen attent te maken op alles wat met fietsveiligheid en gedrag in het verkeer te maken heeft”

De deelnemers kregen een vekeersles en werkte verschillende fietsfitoefeningen af onder begeleiding van professionals.

specialisten

Daarnaast waren verschillen specialisten aanwezig waaronder een fietsenmaker van Scoofy, opticien Optiek van Wely, audicien Beter Horen, diëtiste TWB die informatie konden verlenen in functie van het veiliger fietsen.

Wij als Aleco wilde vooral de vitaliteit onder ouderen extra toelichting te geven en de invloed hiervan op het fietsen!

De dag werd als een leerzaam en/ of een fijne opfrisser gezien.

“Ik heb geleerd dat een band altijd de juiste spanning moet hebben. Als deze te zacht staat kan je namelijk gaan slippen in een bocht. Terwijl ik juist dacht dat een zachtere band beter was!” Fietsenmaker Francois Broermann licht die theorie graag verder toe.

Sanneke Vermeulen wethouder sport in Roosendaal, lichten in een interview met @zuidwesttv de belangen van dit evenement nog extra toe. Bekijk de impressie van de dag HIER!

Initiatiefnemers


Doortrappen is een initiatief van KBO Roosendaal, samen met Aleco Sport Visions, SSNB Sportservice Noord-Brabant, Thuiszorg West-Brabant, Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Roosendaal.