Heb jij de nieuwe groepslessen al ontdekt?

Lekker eten, genieten van de zomerzon, op vakantie gaan of een dagje weg en vooral het wat rustiger aandoen. De zomer is een heerlijke periode om even de druk eraf te halen. Het enige nadeel: je summer body komt er vaak minder summer ready uit dan dat het erin ging. Toch wel een beetje zuur. Gelukkig hebben we weer een dosis (nieuwe) groepslessen klaar staan voor iedereen die het horen wil! Laten we eens kijken wat onze Aleco trainer Wesley erover te zeggen heeft!

 

Wat kan je ons vertellen over de nieuwe groepslessen?

Wesley: We hebben in totaal 6 nieuwe groepslessen. Dit zijn Soepel & Stabiel, een training gericht op het verbeteren van je core, mobiliteit en lenigheid in je volledige lichaam.

Predator, een echte HIIT-training. Weinig rust, veel werken en simpel gezegd kapotgaan. Deze les heeft het hoogste tempo en er wordt zowel getraind met als zonder gewichten.

Vitaal Fit is een training voor 50+’ers die gezond en mobiel ouder willen worden. Het draait hier vooral om oefeningen die bijdragen aan balans en zelfredzaamheid. Het tempo ligt hier wat lager, maar doet niet af aan een lekkere work-out.

Frisse Start, lekker vroeg in de ochtend het veld op om soepel aan de dag te beginnen. Het draait hier dan ook niet om kapot gaan, maar om een full body work-out gericht op je core en coördinatie.

Fit & Sterk is net als de Predator een HIIT-training, alleen doen we hier alle oefeningen met gewichten. Het tempo en de hartslag ligt hier iets lager, maar de gewichten gaan nog wel op een lekker tempo de lucht in.

De Power Hour groepsles is niet helemaal nieuw, maar juist terug van weggeweest. Het gaat vooral om kracht. De focus ligt op het liften van gewichten als dumbels en barbels. Het tempo ligt lager, maar het gewicht van de gewichten ligt een stuk hoger.

Hoe kan ik weten welke groepsles iets voor mij is?

Wesley: Het hangt af waar je voor traint en waar je zelf plezier uit haalt. Wil je kapotgaan of liever een lager tempo en op souplesse trainen. Als je er zelf niet uitkomt kan je op onze site natuurlijk altijd meer informatie vinden of even contact opnemen.

Kan ik de groepslessen uitproberen of zit ik er meteen aan vast?

Wesley: Je kan alles uitproberen met een abonnement bij Aleco. Je zit nergens aan vast. Als je de ene week Power Hour wilt uitproberen en de week erop mee wilt doen met de Frisse Start work-out ben je meer dan welkom.

Kan ik groepslessen combineren?

Wesley: Dat kan zeker. Bijvoorbeeld de wat lagere intensiteit trainingen met de juist wat hogere intensiteit HIIT. Op die manier kan je een uur trainen, maar is het ook goed vol te houden.

Wat vind jij persoonlijk de leukste groepsles?

Wesley: Voor mij zijn Power Hour en Fit & Sterk de leukste. Omdat de focus hier ligt op kracht en gewichten, iets wat ik heel leuk vind en goed past bij mijn eigen sport.

Wat vind jij het leukst aan het geven van groepslessen?

Wesley: Het leukste vind ik als ik mensen kan pushen. Dat ze tijdens de training denken dat ze het niet redden, maar aan het eind van de training dan met een smile naar huis gaan.

Nu we dat scherp hebben, voel ik alweer kriebels om te beginnen. Heb jij dit ook? Via deze link kan je meteen inschrijven voor jouw favoriete groepslessen en dan zien we je snel bij ons!