Hoe kan ik mijn techniek verbeteren als voetballer?

Techniek. Waar denk je dan vaak aan? Hoe iemand met de bal kan omgaan tijdens een training of wedstrijd. Maar op welke manier kan ik dat dan zelf verbeteren? Dat is vooral door veel te voetballen.

Jouw techniek kan ervoor zorgen dat jij uit elke gevaarlijke situatie kan komen als voetballer. En het aanleren van een goede techniek kan al vroeg beginnen. Voor het ontwikkelen van jouw techniek heb je niet veel nodig: een bal is al voldoende.

Dus ik kan alleen, zonder een tegenstander, mijn techniek verbeteren? Ja, dat kan zeker!

Het verbeteren en onderhouden van jouw techniek

Het verbeteren en onderhouden van jouw techniek kan met speciale oefeningen die door trainers ball-mastery genoemd worden. Dat is een moeilijk woord voor het omgaan met een bal. Onder in deze blog zullen wij een aantal voorbeelden meegeven voor leuke én goede oefeningen om jouw techniek te verbeteren.

En wat als ik deze oefeningen al goed kan uitvoeren? Dan kan je jezelf uitdagen door op een andere manier te trainen. Dit kan door middel van een andere soort bal: een kleinere voetbal, een zaalvoetbal of zelfs een tennisbal. Je kan er ook voor kiezen om op een andere ondergrond jouw oefeningen te doen. Als je altijd deze oefeningen doet op het kunstgras, dan kan je een keertje jezelf uitdagen om de oefeningen op straat of op natuurgras te doen.

Waarom dan met een andere bal of op een andere ondergrond?

Dat heeft de maken met de manier van het Athletic Skills Model. Daarin is onderzocht dat het trainen met verschillende soorten materialen en op verschillende ondergronden een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de sporter. Voor jou betekent dat jij kan omgaan met een kleinere bal, wat ervoor kan zorgen dat je met een grotere bal beter en sneller kan gaan dribbelen. Het trainen op een andere ondergrond kan ervoor zorgen dat jij makkelijker kan omgaan als de bal op een andere manier stuitert of rolt.

Om jullie nog wat huiswerk te geven voor de komende periode hebben wij een aantal filmpjes die wij graag met jullie willen delen:

https://www.youtube.com/watch?v=U3N_qXaqrtI&t=481s

https://www.youtube.com/watch?v=ObncYq18lMw

 

In de volgende blogs gaan we samen nog een aantal dingen doornemen om een betere voetballer te worden in de toekomst!