Internationale dag van de jeugd

Op 12 augustus is het internationale dag van de jeugd. Deze dag staat volledig in het teken van onze toekomst: de jongeren.

De Verenigde Naties hebben deze dag uitgeroepen om aandacht te vestigen op jongeren. Een mooi moment om er zelf ook eens bij stil te staan. In deze blog vertel ik graag meer over onze visie op jeugd.

Bij Aleco werken wij dagelijks met jeugd. Tijdens het geven van trainingen, maar vooral tijdens het bieden van jeugdzorg. Hoewel deze doelgroepen anders zijn is onze visie dat niet. Bij ons zijn kinderen gelijkwaardig aan hun coach. Gelijkwaardig, maar niet gelijk vaardig. Door deze benadering willen we kinderen zich welkom laten voelen en de ruimte geven om zichzelf te zijn.

Dag van de jeugd

Kinderen zijn in ontwikkeling naar volwassenheid. Deze ontwikkeling is niet altijd gemakkelijk en brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Kinderen zijn opzoek naar hun eigen identiteit, kwaliteiten en wat hen gelukkig maakt. Bij Aleco vinden wij het mooi ze te ondersteunen bij deze zoektocht. Of dat nou is om van jou de beste bokser van Roosendaal te maken of om jou te helpen de perfecte MBO opleiding te vinden. Het kind mag de stip op de horizon zetten en samen werken we er naartoe. Ook als ze zelf nog niet weten waar die stip eigenlijk staat.

 

Kinderen maken fouten, en dat is maar goed ook. De manier waarop ze het beste leren is met vallen en opstaan. Bij ons mogen ze 36 keer vallen als ze maar wel ook weer 36 keer opstaan. We helpen de kinderen naar zichzelf te kijken en te leren van de fouten.

 

Tot slot hebben kinderen behoefte aan aandacht. Positieve aandacht is wat wij het liefst geven. Zodat ze iemand hebben waarbij ze kunnen vertellen over het weekend, waarmee ze een grapje kunnen maken en waarbij ze ook hun hart kunnen luchten. Op die manier voelen ze zich gezien, gehoord en gewaardeerd, en daar groeien ze van.

Meer weten over wat wij kinderen te beiden hebben? kijken dan op