Jongeren vaardigheden helpen ontwikkelen

Welke vaardigheden kunnen jongeren bij ons leren?

Bij Meet Your Talents! zetten wij ons dagelijks in om jongeren op vele manieren te werken aan vaardigheden. Doormiddel van onze verschillende programma’s kunnen jongeren op verschillende manieren werken aan bepaalde vaardigheden. Onze programma’s zijn bekend, maar aan welke vaardigheden kunnen jongeren bij ons werken?

 

Schoolse vaardigheden

Een van de gebieden waarop Meet Your Talents! inzetbaar is om jongeren te begeleiden is op de schoolse vaardigheden. Dit is echter niet het leren lezen, schrijven of rekenen, maar bijvoorbeeld wel hoe je jezelf kan motiveren. Door succeservaring op te doen bij Meet Your Talents! krijgen jongeren zelfvertrouwen om op school goed te presteren.

 

Arbeidsvaardigheden

Binnen het gebouw van het talenten centrum kunnen wij bij Meet Your Talents! jongeren laten oefenen met arbeidsvaardigheden. Jongeren leren bijvoorbeeld om afspraken te maken en deze na te komen in een veilige omgeving. Op deze manier kunnen zij de juiste vaardigheden ontwikkelen om uit te kunnen stromen naar werk of een opleiding.

Door onze korte lijnen met uitstroom mogelijkheden weten wij wat er in de praktijk van deze jongeren gaat worden gevraagd. Door deze vaardigheden vervolgens terug te laten komen in onze werkzaamheden sluiten onze trajecten goed aan op de arbeidsmarkt.

 

Talentontwikkeling

Wij merken vaak, in de praktijk, dat jongeren nog onbekend zijn met de talenten die zij allemaal bezitten. Het bewust inzetten van je talenten helpt jongeren bij het ontwikkelen van vaardigheden. Het verklaart namelijk waarom bepaalde vaardigheden van nature snel ontwikkelen en welke meer aandacht vergen. Doormiddel van onze Talent Motivatie Analyse kunnen wij inzichtelijk krijgen waar iemand zijn talenten liggen en hoe deze te benutten.

 

Inzet van sport

Meet Your Talents! maakt als onderdeel van Aleco uiteraard ook gebruik van sport. Sport staat bij Meet Your Talents! niet centraal, maar wordt ingezet als middel. Het gebruiken van sport als middel geeft ons de mogelijkheden situaties na te bootsen waarin jongeren kunnen oefenen met vaardigheden. Deze vaardigheden hebben zij in de bovenstaande trajecten aangeleerd, maar kunnen worden geoefend tijdens sport.