Leefstijltraject – Slimmer – in samenwerking met TWB

‘Bewegen is het beste medicijn’

Leefstijltraject – SLIMMER: Gecombineerde Aanpak voor een Gezonder Leven

Leefstijltraject – Slimmer – in samenwerking met TWB

In de blog bespreken wij onze nieuwe Leefstijltraject – Slimmer – in samenwerking met TWB

Afgelopen juni zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan naast de lopende COOL trajecten, namelijk het initiatief van de Gecombineerde Leefstijl Interventie genaamd SLIMMER. Maar wat houdt zo’n Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) eigenlijk in?

Een GLI is een uitgebreid programma gericht op het verbeteren van de leefstijl van mensen met overgewicht. Het omvat een behandelingsfase en een onderhoudsfase die samen twee jaar in beslag nemen. Binnen dit traject ontvangen deelnemers begeleiding en informatie over:

Het uiteindelijke doel van de Gecombineerde Leefstijl Interventie is om duurzame verbeteringen te bewerkstelligen in leefstijl en gewicht, met als resultaat een verhoogde gezondheid en preventie van gezondheidsschade. Vanaf 2019 wordt door de basisverzekering in Nederland een erkend GLI-traject vergoed.

Het SLIMMER Traject: Samenwerking met Thuiszorg West-Brabant

In dit traject vindt samenwerking plaats met Thuiszorg West-Brabant voor de implementatie van het SLIMMER programma. Leefstijlcoaches, evenals Diëtisten Quirine Altorf en Jessica van Gool, bieden begeleiding op het gebied van leefstijl, terwijl sport en beweging worden begeleid door Jesse Potters, een trainer van Aleco.Leefstijltraject – Slimmer – in samenwerking met TWB

Het SLIMMER programma beslaat een periode van twee jaar en bestaat uit meerdere modules, waaronder voeding, beweging en gedragsbehoud. Het omvat zowel individuele afspraken als groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden gesteund in het ontdekken van lokaal beweegaanbod en krijgen ondersteuning via terugkommomenten tijdens de onderhoudsfase. Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

Het kernpunt van het SLIMMER programma is het bevorderen van blijvende gedragsveranderingen naar een gezondere leefstijl. Hiervoor worden diverse methodieken en technieken ingezet om deelnemers optimaal te ondersteunen bij hun reis naar een gezonder leven.

Als je nieuwsgierig bent of dit traject geschikt is voor jou, kun je meer informatie vinden op https://www.nogslimmer.nl/ of op de website van Thuiszorg West-Brabant: https://www.twb.nl/slimmer-programma/.

Vragen kunnen ook altijd achtergelaten worden op onze website Klik hier om gelijk een vraag of bericht te sturen