Meer energie met Slimmer

Maak kennis met Lincy, een moeder en leerkracht die haar weg terugvond naar meer energie en vitaliteit dankzij het GLI-traject bij Aleco.

Lees dit inspirerende verhaal van Lincy. Sinds september 2023 draait ze mee in het Slimmer traject dat onder andere ook bij Aleco wordt gedraaid. Ze heeft al veel mooie stappen gemaakt gedurende dit traject en inmiddels sport ze ook extra bij Aleco. Ontdek het verhaal van Lincy waarin ze vertelt dat ze meer energie met Slimmer heeft gekregen!

 

Maak kennis met Lincy

“Mijn naam is Lincy Oomen, ik ben 37 jaar oud en samen met mijn man en twee kinderen (7 en 4 jaar oud) woon ik in Roosendaal. Ik ben werkzaam als leerkracht in het speciaal basisonderwijs en in mijn vrije tijd geniet ik van dagjes weg met mijn gezin en vrienden.

In een ver verleden is een grote hobby van mij altijd sporten geweest. Ik heb veel gesport en veel verschillende sporten uitgeoefend. Ik genoot er altijd enorm van en kon mijzelf middels sporten weer opladen.

Na het krijgen van mijn lieve kinderen merkte ik wel dat er steeds minder tijd en aandacht was voor mijzelf. De momenten die ik voor mijzelf had besteedde ik dan liever aan andere activiteiten, zoals winkelen of het zien van mijn vrienden. Sporten kreeg steeds meer een plekje op de achtergrond. ‘Dat pak ik over een tijdje wel weer op’ dacht ik. Maar zoals we allemaal weten: van uitstel komt vaak afstel. Zo ook bij mij.”

 

Aanmelden voor het GLI-traject

“Toen ik er tijdens de zwangerschap van mijn zoontje, nu 4 jaar, ook nog een chronische schildklieraandoening aan overhield voelde ik mij vaak vermoeid en had ik weinig energie. De schildklieraandoening en medicatie, in combinatie met het niet sporten resulteerde bij mij helaas in wat extra kilo’s. Het is een lange zoektocht geweest, waarbij de schildklier helaas nog steeds niet in balans is. Hier heb ik veel over gesproken met de huisarts. Na een volgend gesprek met de huisarts, waarbij ik aangaf het sporten te missen en de kilo’s beu te zijn, adviseerde zij mij eens na te denken over het GLI-traject. Thuis ben ik mijzelf erin gaan verdiepen en realiseerde ik mij dat dit een unieke kans was om weer terug op energie te komen en het sporten weer op te kunnen pakken.

Vastberaden en enthousiast heb ik mij aangemeld voor het GLI-traject, waar ik in september 2023 dan ook mee gestart ben. Naast het wekelijks sporten in een groep bestaat het GLI-traject ook uit een stukje coaching door (individuele) gesprekken te voeren met een lifestylecoach en het bijwonen van informatieve groepsbijeenkomsten.

Ik vond het heel prettig om te starten met een groep onbekende mensen. We waren allemaal vastberaden om ervoor te gaan, ieder met een eigen doel en met een eigen hulpvraag.”

 

Fitter worden

“Mijn doel was vooral om weer fitter te worden, te sporten en (daardoor) meer energie te krijgen. Natuurlijk was het ook heel fijn om wat kilo’s af te vallen! Ik merkte al snel dat het sporten zorgde voor meer beweging (bewegen doet bewegen). Na elke training bedacht ik direct wat ik de dag erna kon gaan doen om te bewegen.”

 

“Mijn doel was vooral om weer fitter te worden, te sporten en (daardoor) meer energie te krijgen”

 

Sporten in een groep

“Nu sport ik iedere week met mijn ‘vaste’ groepje, onder begeleiding van gespecialiseerde en enthousiaste trainers van Aleco. Naast het trainen in een groep zijn er ook nog groepsbijeenkomsten waar we spreken over het belang van bewegen en het maken van gezonde keuzes betreft voeding. Tijdens deze bijeenkomsten bekijken we samen welke keuzes je het beste kunt maken en krijgen we handige tips en adviezen mee.”

 

Sporten op je eigen tempo én niveau

“Al snel merkte ik dat het sporten mij gelukkig verrassend goed af ging en ik veel nog niet verleerd was. Mijn trainers speelden daar direct op in door de oefeningen aan te passen op moeilijkheidsgraad of het gewicht op te schroeven. Zo sport iedereen op eigen tempo en niveau.

Het sporten gaf mij zo een boost en energie dat ik inmiddels een paar maanden geleden, naast het sporten met mijn vaste groepje, ook de overstap heb gemaakt naar het regulier aanbod van Aleco. Ik pak er nu minimaal één keer in de week ook een bootcamp bij en dat geeft mij zoveel voldoening! Wat prettig is aan het trainen bij Aleco en de bootcamps: Je kunt alles aanpassen naar je eigen niveau en tempo.”

 

Meer energie met Slimmer!

“Ik kan wel zeggen dat ik heel blij ben met de keuze die ik heb gemaakt om mij aan te melden voor het GLI-traject. Het heeft mij inmiddels al zoveel opgeleverd. De grootste winst voor mijzelf is toch wel dat ik weer meer energie heb. Ik zit beter in mijn vel, ben continu in beweging en geniet weer van sporten (me-time). Nu pas realiseer ik mij hoe hard ik dit de afgelopen jaren gemist heb. Naast het plezier ben ik inmiddels gelukkig ook 7 kilo kwijt en is er zo een 15 cm buikomvang vanaf. Hier ben ik erg trots op!”

 

“Mocht je de kans hebben om deel te nemen aan een GLI-traject dan kan ik dit zeker aanraden. Bij twijfel: doen, begin en zie wat het je brengt. Tijdens de intake met de lifestylecoach/diëtist kun je alles bespreekbaar maken. Zij zal samen met jou bekijken wat haalbaar is en meedenken in het behalen van je (eigen) doelen.”

 

“De grootste winst voor mijzelf is toch wel dat ik weer meer energie heb.”