Sport en beweging is zeer belangrijk voor kinderen

Sport en beweging is zeer belangrijk voor kinderen.

Dat sporten goed is voor zowel je lichamelijke- als mentale gezondheid dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen vaak na werktijd nog even gaan sporten. Weer even lekker je benen strekken, nek losmaken en je energie eruit gooien.

Beweging essentieel voor kinderen

Voor de jeugd is sporten ook heel belangrijk. Vooral voor opgroeiende kinderen is beweging essentieel. Het heeft een positieve invloed op de sociale en cognitieve ontwikkeling van een kind.

Helaas is uit onderzoek gebleken dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt.

Dit komt voor een heel groot deel door de smartphone. Tegenwoordig besteed de jeugd steeds meer tijd aan sociale media. Hierdoor zitten ze veel binnen in plaats van dat ze lekker met vriendjes of vriendinnetjes buiten gaan spelen.

De gunstige effecten van bewegen/sporten voor kinderen

Als een kind lekker gaan bewegen of sporten dan heeft dat veel gunstige effecten zoals:

 

Coordinatie

Hoeveel beweging heeft een kind nodig om gezond te blijven?

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar minimaal één uur per dag aan licht inspanning zouden moeten doen om gezond te blijven. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld buitenspelen, wandelen of fietsen.

Verder wordt er voor kinderen nog geadviseerd om ongeveer 3 keer per week te sporten. Hierdoor worden zowel de spieren als de botten sterker.

 

Wat kan Aleco voor uw kind betekenen?

Afterschool workout (dinsdag en donderdag 17:00 – 18:00)

Deze workout is speciaal voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar. Ze kunnen hierbij onder deskundige begeleiding even lekker hun energie kwijt. Tijdens deze training komen er verschillende leuke fitness oefeningen aan bod.

 

Skills4sport (dinsdag en donderdag 18:00 – 19:00 of op woensdag 17:00 – 18:00)

Deze training is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Hierbij wordt er vooral getraind op atletisch vermogen zoals startsnelheid, voetenwerk, coördinatie, stabiliteit, basiskracht en balans. Deze training is goed voor de algehele ontwikkeling van uw kind. En daarnaast ook nog eens heel erg leuk en uitdagend!

 

Kids boxing (woensdag 14:00 – 15:00 en zondag 09:30 – 10:30)

Deze training is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Tijdens deze training leer je de basis van het boksen: voetenwerk, coördinatie, leren stoten, conditie en kracht. Even lekker wat energie kwijt kunnen, maar tegelijkertijd ook werken aan het zelfvertrouwen.

 

Sport en beweging is zeer belangrijk voor kinderen en daar hebben wij verschillende specifieke trainingen voor zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Ben jij meer opzoek naar een persoonlijk schema om mee aan de slag te gaan, dat kan natuurlijk ook. Vraag dan een intake gesprek aan via deze link Vragen? Neem contact op met ons! Aleco – zet aan tot beweging!