Sporten en netwerken: Business boksen

Weet meteen wat je tegenover je hebt staan

Wil jij Fit4TheJob worden? Kom business boksen!

Zou je graag willen boksen maar ben je bang om dagen lang met een blauw oog rond te lopen? En waar moet je de tijd vandaan halen…? Als ondernemer heb je het razend druk om je zaak te laten groeien en draaiende te houden. Dat is al topsport op zich. Toch is het slim om tijd vrij te maken voor sport, want fitte ondernemers bereiken meer.  

Iedere maandag en vrijdagochtend kunt u van ons een uitdagende en energierijke work-out verwachten. Dat boksen goed is voor vetverbranding, spiermassa, conditie en nog meer zaken, dat weten de meeste mensen ondertussen wel. Maar waarom is boksen nou juist zo geschikt? Wij spraken een aantal ondernemer/ Fit4TheJob deelnemers waarom juist deze combinatie van ondernemen en business boksen/Fit4TheJob goed voor jou en jouw bedrijf is. 

Mario Bierkens|Intenza 

7 jaar geleden was Mario een van de genodigden van het Boksgala waar Nederland het opnam tegen Ierland. Zijn ervaring met boksen hebben voornamelijk geleid tot pijnlijke herinneringen en enkele gekneusde ribben, met dit in zijn achterhoofd vertrok hij met enige twijfel naar het boks interland. Maar na deze avond werd mij alles behalve zwart voor het ogen: Ondernemen en boksen hebben veel gemeen (overeenkomsten).
Voor dat boksers de ring betreden, begint het ‘mentale’ gevecht al. Aan de houding en het zelfvertrouwen van de bokser kan je veelal opmaken wie mentaal op voorsprong staat. Voor ondernemers is dit niet anders. Wil je vandaag succesvol zijn dan is ‘Confidence’ en ‘ uitstraling (bijv. op social media) van belang. Klanten/ sponsoren identificeren zich graag met bedrijven die een krachtige content / missie hebben en authenticiteit laten zien.

Zodra men in de boksring stapt zijn er een aantal belangrijke basics, zoals de dekking, handen op de juiste plaats naast/voor het gezicht! Belangrijk is niet om zoveel mogelijk te stoten, maar op de juiste momenten te reageren en de tegenstander te treffen en punten te scoren. Daarnaast is de bokser continu in beweging, waardoor hij minder makkelijk te treffen is en mogelijkheden creëert, om punten te scoren. “Lees” de tegenstander en pas jouw game plan hierop aan, zonder dat je je eigen tactisch plan vergeet uit te voeren. Tot en met de laatste minuut kun je een wedstrijd winnen, maar ook verliezen. Hij eindigt pas wanneer de bel, voor het einde van de wedstrijd klinkt. Een goed conditie blijkt dus van cruciaal belang, om tot de laatste minuut/ seconde te kunnen blijven boksen en de ring, als winnaar te verlaten.

Omgezet naar het zakenleven kan je hier als ondernemer iets van leren. Wees altijd alert (handen omhoog houden) door al je klanten te laten voelen, dat ze belangrijk zijn en niet naar een concurrent overstappen d.m.v. een goede aftersales afdeling. Wanneer de dekking/basis staat kan men aan gaan vallen, vanuit je eigen game plan. “Lees” de tegenstander, wat doet de concurrentie? Pas hierop je game plan aan en scoor de treffers, omdat de concurrentie zijn dekking laat zakken en niet alert is. Boksen is incasseren en uitdelen en soms moet je eerst een aantal stoten incasseren, om er daarna veel meer uit te delen en treffers te scoren, waardoor jij de winst behaald! Zo is het ook bij ondernemen winst en verlies horen erbij, een goede conditie en mentaliteit zorgen ervoor, dat je hier mee om kan gaan!

Petra van Zundert | ZFG Finance

De combinatie van een eigen bedrijf en een druk gezinsleven met kinderen maakt het wat lastiger om altijd tijd te vinden om te sporten. In de ochtend sporten is voor mij dus echt een uitkomst! Voordat de drukte van de dag begint heb ik al een pittige training achter de rug en kan ik vol energie gaan werken.

Ik ben indertijd op zoek gegaan naar een boksschool waar ik een goede, conditioneel pittige, boks training kan volgen zonder te hoeven sparren. En dat dit bij Aleco ook nog voor het werk kan is natuurlijk helemaal top! Daarnaast is er maandelijks een netwerksessie met een ontbijt, wat direct een mooie kans is om mijn zakelijk netwerk te verbreden.

Kortom; ik kan iedereen aanraden om ook te komen trainen in de vroege uurtjes voor het werk!

 

Daniel van Meijgaarden | Actal Advocaten en fiscalisten

Sinds ik bij Aleco sport ben ik niet zozeer fitter maar sport ik wel al langer zonder blessures. Het feit dat er altijd goede begeleiding aanwezig is draagt hier zeker aan bij. Daarnaast krijg je veel energie van de trainingen. Ik ben ervan overtuigd dat als je fysiek lekker in je vel zit je op je werk ook beter kan presteren. Sporten bij Aleco zorgt er niet alleen voor dat ik fit blijf maar ook dat zaken als stress en werkdruk minder invloed hebben.  

Het voordeel van de combinatie van sporten en het opbouwen van een netwerk is dat netwerken niet meer een bijkomstigheid is in de avonduren na je werk maar juist een onderdeel is van je wekelijkse ritme. Daarnaast is het ook fijner om voor het werk te sporten (en te netwerken) zodat je daarna vol energie aan het werk kan. 

Het is erg leuk, je bouwt een netwerk op en blijft er fitter door. De maandelijkse ontbijtsessie is echt een aanrader!