Sportrevalidatie: Het startpunt van Aleco

En nog altijd een belangrijke bouwsteen!

De founders van Aleco Koen Konings & Andre de Klerk besloten van start te gaan met Aleco sportrevalidatie. Vooral vanuit eigen ervaringen met blessures en sportieve teleurstellingen werd besloten dat revalideren van toen veel kon en mocht. Fysiotherapeuten werkte vaak vanuit huis, van afdoende trainingsruimte was nauwelijks sprake. Sporters werden na een kort traject van behandelen vaak met een opdracht “het nog even wat rustig aan” te doen snel doorgestuurd naar de clubtrainer. Deze stond even vaak met de handen in het haar met wat te doen met een sporter die voor 70% mee mocht doen. 

60, 70 of 80% mee mogen doen met tennis, voetbal, atletiek, turnen, hockey, boksen etc. etc., hoe dan? Welke sport specifieke bewegingen mochten wel en welke juist niet? Met welke intensiteit mochten de vele afzonderlijk bewegingsvormen uitgevoerd worden? Hoe vaak mocht er getraind worden? Wel met de groep meetrainen of juist niet? Tal van vragen waar een trainer/coach vaak zelf het antwoord op moest bedenken. 

Waarom Aleco Sportrevalidatie 

In de tijd van 20 jaar geleden vervulde de founders van Aleco tal van rolletjes in de sport. 

Activiteiten begeleiders bij sportieve organisaties, trainen van atleten, boksers en voetballers, masseren van pijnlijke beentjes bij wielrenners of het verhelpen van kleine blessures. Gespreksonderwerpen van Koen en Andre gingen vaak over manieren van trainen en het ontwikkelen van kwaliteiten van jonge top sportertjes. Even zo vaak ging het om eigen teleurstellingen rondom blessureleed en onbegrip ten aanzien van hun eigen jeugdtrainers verantwoordelijk voor maximale sportieve ontwikkeling. Uiteindelijk was het antwoord: wij kunnen dit veel beter!

In handen van vakmensen

Tal van cursussen, opleidingen, workshops en clinics werden binnen enkele jaren bezocht en met goed gevolg afgesloten. Anatomie, fysiologie, biomechanica, sportvoeding, revalidatie en trainingsleer alle voorhanden kennis werd in en opgenomen. Met daarnaast eigen individuele expertises op topsport niveau en vanuit verschillende disciplines werden gedeeld en vastgelegd. Nu 20 jaar later staat er een concept waar alle vele (top)sporters succesvol gebruik hebben gemaakt. Elke dag weten een groot aantal uiteenlopende sportievelingen hun weg te vinden naar Aleco. Al lang staan de heren niet meer op een sportveldje, maar huisvesten als eigenaren in een topsportcentrum met geweldige faciliteiten. Een enorm netwerk van specialisten en ervaringsdeskundige versterken het Aleco revalidatie concept.  

Een ding is onveranderd gebleven: nog steeds staan de Aleco founders Koen en André nog dagelijks op het veld, atletiekbaan, trainingszaal of oefengym. 

 

Sportrevalidatie bij Aleco, wat houdt het in?

Sportrevalidatie bij Aleco richt zich op (top)sporters. Revalideren is nodig wanneer er een blessure of klacht heeft ontwikkeld tijdens het sporten of tijdens dagelijkse werkzaamheden. Vaak in een sportsituatie of nadat een operatie heeft plaatsgevonden. Een sport gerichte aanpak word ten alle tijden gehanteerd bij sporters die zich voorbereiden op het leveren van een (top)prestatie. Juist het “sterk” terugkomen op na een operatie, zoals een kruisband, enkel of schouder operatie is bij Aleco de uitdaging. 

 

Wanneer sportrevalidatie bij Aleco en wat mag een talent verwachten? 

Als het wens, droom en of ambitie is van de talentvolle of topsporter om; 

Wat kan een sporttalent en topsporter van Aleco verwachten ? 

Begeleiding vanuit topsport ervaring

De revalidatie coach bij Aleco begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. De revalidatie coach bij Aleco begrijpt jouw emotie, teleurstelling en drive en gaat samen met jou de uitdaging aan om snel en verantwoord terug te komen op het oude niveau, vaak nog beter!!! 

Wij kijken met ons team van specialisten naar jouw specifieke casus. Hierbij passen we onze protocollen aan op jouw specifieke wensen die nodig zijn voor een goed herstel. Wij kijken naar jouw eigen motoriek, vaardigheden en prestaties. Hieruit maken we een analyse van zowel de sport als de blessure die is ontstaan en waardoor. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn basis elementen in jouw specifieke revalidatieplan.  

 

Wie is Aleco en hun medewerkers?

Aleco is een sportbedrijf met ambitie en loyaliteit aan hun sporters en relaties. Onze medewerkers kenmerken zich door optimisme en gaan altijd voor met maximale. Alleen “goud” is wat telt! Met 20 jaar ervaring in sportrevalidatie, talentontwikkeling en topsport begeleiding staat Aleco in Zuidwest Nederland bekend als de kweekvijver voor sporttalent.  

Aleco doet het NIET alleen! Als huurder samen, met andere toppers van het Talentencentrum Zuidwest Nederland, worden de medewerkers van Aleco elke dag omringt door top specialisten in de sport. Met sporttherapeuten, podo therapeuten, talentcoaches, toptrainers, sport diëtisten en sportpsychologen vormen de medewerkers van Aleco het Performance team- TCZWN. Wij bieden daarmee een netwerk van verschillende disciplines om je te ondersteunen in jouw ontwikkeling en of terugkeer na een blessure. 

 

Kennismaken met ons team ? 

Stuur ons een mail! Wij maken graag een persoonlijke afspraak met jou om de wensen, ambities en mogelijkheden te bespreken. Ook kunt u ons dagelijks bezoeken op Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3 in Roosendaal.