Future queen of the slopes – Snowboard talent Shania

Rewind 2020 met snowboardster Shania

2020 was een turbulent seizoen met goede resultaten voor snowboard talent Shania Colsters! De wedstrijd serie “Zillertal Valley Ralley” was een aaneenrijging van successen. Shania plaatste zich bij alle wedstrijden op één na als eerste. Uiteindelijk pakte ze dan ook de titel Queen of the Valley Ralley! Ook stond Shania in 2020 als 6e geplaatst op de World Rookie Ranking. Momenteel staat ze hier zelfs  op de 3e plaats en de uitnodiging voor de finals heeft ze al binnen. Momenteel is het hopen dat deze doorgaat in april.

Rond de kerst periode kwam er helaas een knieblessure om de hoek kijken bij Shania. Met het trainen op een airtrack is haar knieschijf opengescheurd. Geen prettige blessure, maar Shania zit niet bij de pakken neer! Door de goede begeleiding en een strak fysio schema kon ze op hele korte termijn herstellen en het trainen weer oppakken! Dit met dank aan onze eigen Wesley en Paul van Jongmans-FysioSupport. Ook is het fysiotherapie team van Kees van geel intensief met Shania bezig geweest. Kees en de coach van Team Xtreme zijn super blij en gesteld met de begeleiding en samenwerking vanuit Aleco om zo snel tot zo’n goed resultaat te komen voor Shania.

Talent in de sneeuw

Wat heeft dit talent in petto voor 2021?

Shania is in begin februari weer naar Oostenrijk gegaan. Hier heeft zij een eigen accommodatie, van waaruit getraind kan worden. Shania gaat hier dus weer haar trainingen oppakken in de sneeuw! Verder hopen Shania en haar team dat, ondanks de COVID-19 maatregelen, er toch nog wedstrijden gereden kunnen worden. Dit met het oog op de World Rookie Finals, het NK en de Valley Ralley-wedstrijden.

Bij deze wilt Shania gelijk iedereen bedanken voor de support en ondersteuning. Aleco, Paul Jongmans en Kees van Geel, enorm bedankt voor de fysio ondersteuning. Ook heelveel dank voor Wesley zijn zaaltrainingen en mijn trainer Justin de Graaf van Xtreme Team!

 

Wil jij net als Shania jouw talent verder ontwikkelen? Bij Aleco vindt je altijd passende ondersteuning en persoonlijke begeleiding om jouw talent tot het uiterste te benutten. Wil je weten wat we hierin voor jou kunnen doen? Check onze All Stars-pagina en neem contact op!