VitaalFit – Kids programma

Geef je kind een gezonde en positieve start met ons VITAALFIT - KIDS programma.

Alle kinderen moeten kunnen sporten en bewegen. Regelmatig sporten helpt namelijk om je gezondheid te verbeteren, om beter te gaan bewegen én om lekkerder in je vel te zitten. Een sportieve omgeving zorgt er ook nog eens voor dat je andere mensen ontmoet, dat er gelachen wordt en dat je op een positieve manier bezig bent. Wij zorgen ervoor dat dit allemaal samenkomt tijdens onze VITAALFIT – KIDS sportmomenten!

Positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen

VitaalFit – Kidsprogramma

VitaalFit – Kidsprogramma

Sporten en bewegen hebben vele positieve gezondheidseffecten op een kind en zijn/haar ontwikkeling. Al vanaf jongs af aan kan het helpen om uw kind kennis te laten maken met sporten en bewegen, zodat hij/zij hier op latere leeftijd nog steeds de vruchten van plukt! Wanneer we denken aan sport en bewegen, denken we vaak gelijk aan fysieke effecten. Denk bijvoorbeeld aan fitheid, toename in spierkracht en botkwaliteit, betere basis motorische vaardigheden, het behouden van een goed gewicht, etc. Het ontwikkelen van een goede en brede basismotoriek verminderd tevens de kans op blessures en chronische aandoeningen en laat kinderen meer plezier in sporten en bewegen ervaren.

Maar positieve effecten zijn er niet alleen op fysiek gebied. Ook op sociaal en emotioneel vlak kan sporten bijdragen aan een positieve ontwikkeling naarmate zij ouder worden. Tijdens sporten en bewegen ontwikkelen kinderen bijvoorbeeld discipline, verantwoordelijkheid, communiceren en samenwerken. Ook komt het omgaan met gevoelend en emoties of winnen en verliezen regelmatig terug tijdens activiteiten waarbij beweging centraal staat.

En wat dacht je van de ontwikkeling op cognitief gebied. Cognitie wil zeggen de functies van de hersenen bij bijvoorbeeld het verwerken van informatie. Het leren van bepaalde ervaringen heeft invloed op bijvoorbeeld probleemoplossend vermogen, geheugen, plannen, beslissen, etc. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat er een duidelijk verband is tussen bewegen en sportactiviteiten en cognitief functioneren.

Weetjes over kinderen en sport

Wat doen wij?

Het VITAALFIT – KIDS programma bestaat uit verschillende stappen en programma’s. Wil je in een groep sporten? Dat kan! Beweeg je liever 1 op 1 met veel persoonlijke begeleiding? Dat kan ook! We helpen jullie graag bij het maken van de juiste keuze. We snappen dat het best spannend kan zijn, om in een nieuwe omgeving rond te lopen. Daarom zijn er bij ons allerlei mogelijkheden om stapje voor stapje te wennen aan de coaches en aan het sporten. Bijvoorbeeld individueel, of in een heel klein groepje. Samen werken we aan het opbouwen van vertrouwen. De sportmomenten vinden plaats bij Talentencentrum Zuidwest-Nederland. Een leuke, energieke, positieve en veilige omgeving waar jij jezelf kunt zijn.

 

Het VITAALFIT – KIDS programma bestaat uit de volgende producten:

Ons uiteindelijke doel is dat je lekker in je vel zit en dat je plezier hebt in bewegen. Samen kijken we wat het beste bij jou past! Stuur voor meer informatie een mail naar jesse@aleco.nl of bel ons op 0165-743005.

Vragen kunnen ook altijd achtergelaten worden op onze website Klik hier om gelijk een vraag of bericht te struren