Vitaliteitsdagen bij Aleco

Het doel is dat 55+ deelnemers door de metingen inzicht krijgen in hun vitaliteit en gezondheid.

 Fit, Vitaal & Gezond worden of Blijven?

De vitaliteitsdagen zijn een informatief, actief en sociaal moment voor iedereen vanaf 55 jaar, waarbij u inzicht krijgt in uw gezondheid en vitaliteit.

U krijgt praktische en bruikbare tips op het gebied van gezonde leefstijl, neemt deel aan fitheidstesten en krijgt een persoonlijk advies hoe u vitaal fit kunt blijven.

 

 

Aleco organiseert een inspirerende dag met allerlei vitaliteitsmetingen.

(in samenwerking met KBO-Roosendaal)

Het doel is dat 55+ deelnemers door de metingen inzicht krijgen in hun vitaliteit en gezondheid. Een goede gezondheid is namelijk afhankelijk van een goed evenwicht van werken, duurzaam ontspannen, de juiste voeding en een goede verzorging van lichaam en geest. Kortom een soort van APK voor de gezondheid, waarbij het niet alleen gaat om de fysieke aspecten, maar zeker ook om de mentale gezondheid, voeding en leefstijl. U krijgt praktische en bruikbare tips op het gebied van gezonde voeding, neemt deel aan een fitheidstest en krijgt persoonlijk advies hoe u vitaal en

Vitaliteitstesten

fit kunt blijven.

De volgende onderwerpen komen aanbod:

 

Vitaliteitsdagen bij Aleco vindplaats in samenwerking met verschillende specialisten

Aanwezige specialisten:

Fysiotherapeuten                            Jongmans Fysio support

Podotherapeut                                 Yannick van Profysic
Diëtiste                                              Quirine van TWB

 

Sociale contacten en fysieke activiteit zijn belangrijk voor het welzijn van mensen, zeker voor ouderen.

Ouderen die niet of nauwelijks in contact komen met anderen, bewegen daardoor vaak veel minder.

Minder bewegen heeft een groot negatief effect op hun gezondheid. Door voor ouderen (sociale) activiteiten te organiseren, blijven zij actief niet alleen fysiek maar ze voelen zich ook actief betrokken bij de samenleving.

 

Actief blijven deelnemen aan de samenleving

Veel ouderen zien de samenleving snel veranderen. Om dit bij te kunnen houden, is het belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Tijdens de Vitaliteitsdagen informeren wij de ouderen ook over het beweegaanbod dat wij beiden en wat binnen het Talenten centrum zuidwest Nederland wordt aangeboden. Dit helpt ouderen op weg naar een actiever en socialer leven. Blijven bewegen is enorm belangrijk voor de gezondheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid van iedereen maar voor ouderen nog veel belangrijker.

Het draagt bij aan het gevoel dat ouderen actief onderdeel zijn en blijven van de samenleving, zodat zij niet in een isolement raken.

 

Gratis deelname

Inwoners vanaf 55 jaar en ouder zijn van harte welkom om gratis hun gezondheid te laten checken.

Aanmelden kan gedaan worden via onderstaande link.

Link nog toevoegen

De vitaliteitsdagen vinden plaats op

Donderdagochtend         23-2-2023                          Exacte tijden volgen z.s.m.                                         Training informatiepagina :: Aleco Sport Visions (sportbitapp.nl)

Dinsdagochtend               14-3-2023                          Exacte tijden volgen z.s.m.                                         Training informatiepagina :: Aleco Sport Visions (sportbitapp.nl)

Woensdagochtend         26-4-2023                          Exacte tijden volgen z.s.m.                                          Training informatiepagina :: Aleco Sport Visions (sportbitapp.nl)

Woensdagochtend          31-5-2023                          Exacte tijden volgen z.s.m.                                          Training informatiepagina :: Aleco Sport Visions (sportbitapp.nl)

 

 

Terugblik op de eerste Vitaliteitsdagen van KBO-Roosendaal en ALECO

VitaliteitstestenDe KBO-Roosendaal Vitaliteitsdagen in samenwerking met Aleco op 20 en 21 april waren een groot succes.  Er waren ruim 110 aanmeldingen voor deze twee dagen, verdeeld over 2 dagdelen.

Gedurende de openingstoespraak gaf Niek Schets (Aleco) uitleg over het doel van deze dag met behulp van de Vitaliteitsschijf van 5.  Hij bestede ook specifiek aandacht aan wat voeding en de mentale gesteldheid voor invloed kunnen uitoefenen op onze gezondheid.

George Bolmers (KBO) verwelkomde de deelnemers namens KBO-Roosendaal en lichte toe wat KBO voor onze senioren kan betekenen in het kader van Vitaliteit, onze overige activiteiten en gaf een goede tip met een recept voor een eiwitrijke smoothie.

Het doel was om de deelnemers uit de regio Roosendaal inzicht te geven in hun fysieke mogelijkheden, maar ook in hun mentale gezondheid, voeding en leefstijl.

Een soort Senioren APK. Om hierachter te komen werd er in kleine groepjes een fitheidstest gedaan. Dit deden ze op het gebied van kracht, stabiliteit, uithoudingsvermogen, mobiliteit en coördinatie.  HBO studenten Sportkunde uit Zeeland en Eindhoven hielpen met de uitvoering van de oefeningen.  Gedurende het dagdeel was er ook nog de gelegenheid om een vragenlijst in te vullen over de mentale conditie en de voeding.  De uitslag van de fitheidstest werd doormiddel van een certificaat aan de deelnemers uitgedeeld, waar velen trots mee huiswaarts keerden. Het totale onderzoek, inclusief de uitslag van de vragenlijst, zal de senioren later door Aleco persoonlijk worden toegezonden.  Met een advies en de mogelijkheden om het lichaam Vitaal en Fit te houden.

 

Tot slot werden we op de donderdagmiddag verrast door ZuidWest TV die opnamen kwamen maken en we de volgende dag thuis op tv bij ZuidWest Update konden bekijken.