Masterclass Astma/COPD

Meld je nu aan voor de Masterclass Astma/COPD op 30 mei! Benieuwd naar informatie? lees dan zeker het artikel van Gretha.

30-05-2024
20:00
Gratis

Maak je klaar voor een Adembenemende Avond!

Op donderdag 30 mei om 20.00 uur staat er iets leuks op de agenda: de onmisbare masterclass over Astma/COPD, gegeven door Gretha Gorter, hart-vaat- & longverpleegkundige. De masterclass gaat over luchtweg aandoeningen (Astma en COPD). Tijdens de masterclass komen verschillende aspecten van leefstijl aan bod, zoals voeding, beweging, adem en energie. Deze aspecten hebben namelijk allemaal invloed op de ziektelast bij deze aandoeningen. Waarom deze masterclass wordt georganiseerd, dat hebben we aan Gretha gevraagd.

 

De Masterclass Astma/COPD

In het kort gezegd gaat de masterclass over de aandoening Astma / COPD en welke ziektelast men daarvan kan ondervinden. Daarnaast komt het belang van leefstijl en bewegen naar voren en andere niet-medicamenteuze behandeling.

 

Voor wie is de bedoeld?

De masterclass is voor mensen die de chronische aandoening Astma of COPD hebben, maar ook voor mantelzorgers of familie leden. Daarnaast is de masterclass ook voor leerkrachten, PB-ers of trainers. Denk verder ook aan zorgverleners of doorverwijzers, waarvoor de materie interessant is. Bij COPD komt het ook vaak voor dat mensen meerdere aandoeningen hebben. Bij 1 op de 4 mensen met COPD komt bijvoorbeeld ook hartfalen voor in een later fase van COPD. Misschien weet je daar wel alles van maar mis het stukje over COPD. Het zijn praktische dingen, waarvan Gretha zich kan voorstellen dat ook mensen zonder COPD de masterclass ook willen volgen.

Prijs

Gratis