Aleco Inside! Meet The Team Stef

Wie overdag bij het talenten centrum binnenloopt heeft hem waarschijnlijk wel eens aan het werk gezien. De afgelopen jaren is Stef een vertrouwd gezicht bij Aleco, maar wie is Stef nu eigenlijk? Hierbij een leuk interview over Stef!

Vandaag in de Aleco Inside! Meet The Team blog interviewen wij Stef en stelt hij zichzelf aan jullie voor.

Aleco Inside! Meet The Team Stef

Aleco Inside! Meet The Team Stef

Aleco Inside! Meet The Team: Wie is Stef?

Ik ben 19 jaar oud en woon bij mijn ouders in Halsteren. Thuis hebben wij een cavia en 2 katten. Ik heb een aandoening genaamd cerebellaire atrofie/ataxie syndroom (ADCA). Hierdoor sterven de cellen in een bepaald deel van je hersenen langzaam af waardoor je bijvoorbeeld problemen hebt met bewegen, praten en je evenwicht.

 

Hoe ben je bij Aleco terechtgekomen?

Ik zat op het speciaal onderwijs de Mytylschool. Ik moest naast school stage gaan lopen en ik kon bij Aleco terecht. Vorig schooljaar ben ik geslaagd op de Mytylschool, waardoor ik helaas geen stage meer kon blijven lopen bij Aleco. Dit vond ik zelf best wel jammer, maar omdat ik het zou leuk vond en m’n werk goed doe, kreeg ik een baan aangeboden bij Aleco.

 

Er is nog een hoop wat ik kan en wil leren en krijg daar bij Aleco de ruimte, begeleiding en tijd voor.

 

Hoe ziet een werkdag bij Aleco er voor Stef uit?

Ik ben van 9 tot 3 uur bij Aleco aan het werk. Mijn werkzaamheden bestaan uit schoonmaken van het talentencentrumgebouw, drinken en eten klaarmaken voor de bezoekers van Aleco, en gezonde lekkernijen bakken voor de werknemers. Naast werkzaamheden sport ik dagelijks mee met de jongeren van MeetYourTalents.

Aan het eind van de dag speel ik een leuk spelletje met iedereen die mee wilt doen. Voel je vrij om op woensdag/donderdag/vrijdag tussen 14u en 15u mee te doen!

 

Wat doe je als je niet bij Aleco bent?

Ik werk 3 dagen in de week bij Aleco. Naast Aleco werk ik ook nog 2 dagen in de week bij Groenhuysen op locatie Zellenbergkwartier. Als ik niet bij Aleco of Groenhuysen aan het werk ben vindt ik het leuk om in mijn vrijetijd te gamen, tv/YouTube te kijken en met mijn vrienden af te spreken.

Aleco Inside! Meet The Team Stef

Aleco Inside! Meet The Team Stef

Sport je ook in je vrije tijd?

Ik doe aan de sport Frame Running bij atletiekvereniging Spado in Bergen op Zoom. Wij trainen iedere woensdagavond en in het weekend hebben we soms een wedstrijd.

Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Een running frame is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Tot aan mei 2021 heette de sport RaceRunning en het running frame heette RaceRunner.

 

Ben je ook een beetje goed met frame running?

In 2021 ben ik bij de open NK para-atletiek eerste geworden op de 60m sprint en tweede geworden bij de 100m en 200m sprint. In 2019 ben ik genomineerd als sporter met een beperking van het jaar in Bergen op Zoom.

 

Wat zijn je dromen/doelen?

Ik zou heel graag mee willen doen aan het ek en wk frame running. Om hieraan deel te nemen moet ik op trainingskamp in Denemarken met het Nederlands frame running team. Op het trainingskamp wordt mijn classificatie bepaald. Deze classificatie geeft aan welke handicap je hebt en in welke klasse je geplaatst wordt tijdens wedstrijden.

Dit duurt nog even voordat het zo ver is…. Dit wordt vervolgend

 

Lijkt het jou leuk om net als Stef aan het werk bij Aleco en vind je het fijn als je daar ook nog in begeleid wordt? Stuur een mailtje naar bram@aleco.nl en vraag naar de mogelijkheden om collega te worden van Stef!