VitaalFit Kids – BeFIT – Lekker in je vel zitten

BeFIT is voor jongeren bij wie het even niet zo lekker gaat.

BeFIT – Lekker in je vel zitten

BeFIT zegt het al in de naam, jezelf fit voelen. Jezelf fit voelen is echter niet alleen iets fysieks, maar ook mentaal. Daarom richten wij ons met BeFIT op kinderen en jongeren die even niet zo lekker in hun vel zitten.

 

Wat doen we dan precies?

BeFit

Aleco wordt, logischerwijs, gekoppeld aan sport en beweging, echter bieden wij zo veel meer dan alleen dat. Binnen BeFIT is sport daarom alleen een middel en niet het doel. Het doel is ervoor te zorgen dat de deelnemers in ons programma zich lekkerder in hun vel voelen. BeFIT heeft daarom meer een preventief karakter. Wij hopen juist te voorkomen dat zwaarder hulpverlening nodig is.

 

Door onze laag drempelig aanpak bouwen wij aan zelfvertrouwen, leren we deelnemers emoties herkennen en zoeken we naar alternatieven bij bijvoorbeeld agressie. Ook kunnen onze coaches door onze aanpak dienen als rolmodel en een luisterend oor.

 

Ga je dan alleen individueel aan de slag?

Het antwoord hierop is nee, echter gaan we pas in een groep aan de slag als deelnemer daar klaar voor is. Wij vinden het belangrijk dat de tools die de deelnemers leren tijdens de individuele momenten kunnen worden geoefend in een groep. Daar bieden wij na de individuele fase een veilige groepsfase aan, met vooral andere deelnemers met soort gelijke problematieken. Met als uiteindelijke doel een uitstroom te realiseren naar een regulier sport, bij Aleco of een vereniging in de omgeving.

 

Waarom uitstromen naar reguliere sport?

Na het BeFIT traject hopen wij deelnemers dat deelnemers duurzaam actief blijven met o.a. sport. Blijven sporten kan hier een grote rol in betekenen, zo blijven deelnemers mentaal en fysiek fit. Daarnaast hebben wij veel contact met sportverenigingen in omgeving Roosendaal, hierdoor kan er een warme overdracht ontstaan. Zo weten we zeker dat onze deelnemers op de juiste plek terecht komen.

 

Voor wie is BeFIT?

BeFIT is er voor iedereen tussen de 9 en 18 jaar oud. Ongeacht de problematieken (fysiek of mentaal), samen bespreken we hetgeen wat wij voor jou kunnen betekenen. Door onze status als zorgaanbieder in de jeugdzorg is het mogelijk om BeFIT vanuit de jeugdwet in te zetten.

 

Heb je vragen of dit voor jou of voor jullie zoon/dochter een passend programma is? Of heb je andere vragen rondom het BeFIT traject? Stuur een mailtje naar meetyourtalents@aleco.nl

Wil je weten wat MeetYourTalents nog meer kan betekenen neem dan een kijken op onze MYT pagina.