Boksen voor kinderen

Sociaal, zorgzaam en bovenal leuk!

Boksen voor kinderen: Sociaal, zorgzaam en bovenal leuk!

Als ouder en/of voogd kan het zowel spannend als zenuwslopend zijn om je kind iets nieuws te laten proberen, en boksen is niet anders. Echter biedt boksen voor kinderen een scala aan voordelen op gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en het biedt ze de mogelijkheid om te socialiseren met anderen kinderen van hun eigen leeftijd met vergelijkbare interesse en deze met elkaar te delen. 

Boksen is goed voor kinderen! 

Dat je een goede conditie krijgt van boksen is al algemeen bekend, maar dat boksen de perfecte sport is voor alle type sporters van jong tot oud komt nu in alle sportmedia terug. Kids-boksen is veel meer dan alleen boksen.

 

Boksen is ook een zeer sociale sport met een open en zorgzame gemeenschap. Iedereen is welkom!

 

Het gaat om kinderen het PLEZIER van bewegen te laten ervaren en hierbij hun zelfvertrouwen opbouwen. Tijdens deze lessen werken wij aan bokstechnieken, de basisvormen van bewegen en socialen aspecten samen met waarde en normen. Waarin 4 kernwaarden centraal staan:

1. Passie: Liefde voor het boksen laten zien in actie

2. Respect: Accepteren van verschillen

3. Samen: Opofferen voor het collectief maakt sterker

4. Daadkracht: Elke dag werken aan verbetering  

 

Enkele andere kernwaarden zijn een veilige leer/ontwikkel omgeving, een positieve benadering en individuele benadering, gericht op kwaliteiten.

Het doel van boksen is niet om kinderen te leren dat vechten de oplossing is of dat ze tijdens de training leren om boksen buiten de bokszaal toe te passen. In plaats daarvan leren kinderen hun eigen frustratie in bedwang te houden, leren ze respect voor hun tegen- en medestander en leren ze dat ze situaties zelf onder controle hebben.

 

De huidige generatie kinderen is aantoonbaar minder fit dan kinderen van dertig jaar geleden. Algemene fysieke scholing is geen vanzelfsprekendheid meer. We kunnen spreken van een gebrek aan basale atletische vaardigheden. Het zijn vooral die vaardigheden die een beroep doen op de algemene ontwikkeling van de grondvormen van bewegen. De lessen schoolgymnastiek worden beperkt, waardoor de bewegingsontwikkelingen van kinderen achterblijven.  

Wij vinden het belangrijk om juist nu kinderen nog meer allround te ontwikkelen tijdens onze bokstrainingen. 

 

Mocht je na het lezen van bovenstaande nog steeds twijfelen of heb je misschien wat reserveringen om je zoon of dochter een paar bokshandschoenen op te laten pakken? Best begrijpelijk hoor! Ouders worden soms veroordeeld wanneer ze hun kinderen laten boksen. Maar na het lezen van deze blog en beetje meer verdiepen, verdwijnt het stigma rond kids-boksen vanzelf! 

boksen voor kinderen: sociaal-zorgzaam-en-leuk!

Reality check: Bij boksen voor kinderen staat veiligheid voorop!

Er zijn een hoop misvattingen over boksen. Even alles op een rijtje dan maar, wat houdt boksen eigenlijk in?

 

Wanneer passie en talent gaan samenwerken, maak je een meesterwerk!

 

kids-boksen is leerzaam en vooral leuk

Boksen voor kinderen is super leuk!

Het is een geweldige manier voor kinderen om een nieuwe set van vaardigheden te leren, fit te worden en discipline en vertrouwen te ontwikkelen. 

 

Fysieke gezondheidsvoordelen van boksen voor kinderen 

1. Verbetert de algemene cardiovasculaire conditie. 

2. Verbetert de hand-oog coördinatie. 

3. Trainen van evenwicht, behendigheid en voetenwerk. 

4. Voorkomt / pakt obesitas bij kinderen aan. 

5. Bouwt op een gezonden manier kracht op. 

 

Geestelijke gezondheidsvoordelen en -effecten van boksen voor kinderen zijn het verbeteren van vertrouwen, hun innerlijke kracht vinden, leerdiscipline, respect en karakter creëren, het ontwikkelen en het controleren van emoties en mentale focus verbeteren. De verbazingwekkende voordelen van boksen op de gezondheid van jouw kind zijn overdraagbaar naar andere aspecten, zoals school, andere sportclubs en persoonlijke ontwikkeling. 

 

Klaar om er tegenaan te gaan? Bij ons kan je kids-boksen onder begeleiding van nationale toppers met een gezellige en energieke groep. Meer weten? Kijk dan op onze productpagina of kom eens een gratis proefles doen!