Een frisse start met het nieuwe schooljaar bij Meet Your Talents!

Een frisse start met het nieuwe schooljaar bij Meet Your Talents!

Met het aanbreken van het nieuwe schooljaar, werpt Meet Your Talents een blik op de impact van de schoolvakanties, vooral op de onderwijsgroep. Voor de jongeren in deze groep betekent dit een bijzondere periode, aangezien zij hun tijd bij ons doorbrengen in plaats van op de traditionele schoolbanken. Het is dan ook begrijpelijk dat zij enorm uitkijken naar de vakanties.

In- en uitstroom binnen de onderwijsgroep vertonen wisselende patronen, maar vooral de zomervakantie zorgt voor een opmerkelijke dynamiek binnen de groep. Aan het einde van het afgelopen schooljaar hebben we met trots enkele trajecten kunnen afsluiten. Twee van onze jongeren hebben zelfs hun middelbare schooldiploma behaald, een prestatie waar we enorm trots op zijn! Andere trajecten zijn afgerond omdat gestelde doelen zijn bereikt, waardoor sommige jongeren met een frisse start het nieuwe schooljaar tegemoet kunnen gaan op een nieuwe school of zelfs terugkeren naar hun oorspronkelijke school.

Afgelopen schooljaar

Een aantal jongeren zal na afloop van het schooljaar nog bij ons blijven, waarvan we sommigen volgende week weer verwelkomen. Dit gebeurt vaak wanneer een geleidelijke overgang naar school nodig is of wanneer er nog wachtlijsten zijn voor alternatieve trajecten. Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en comfortabele omgeving voor onze jongeren, en we zijn altijd bereid mee te denken over mogelijkheden om hun verblijf te verlengen wanneer daar behoefte aan is.

In de komende week starten we voornamelijk met informele bijeenkomsten en sport- en spelactiviteiten. Het is voor ons belangrijk om ruimte te creƫren voor open gesprekken en aandacht te besteden aan wat er speelt in het leven van onze jongeren, vooral omdat ze vaak veel hebben meegemaakt tijdens de vakantieperiode. Bovendien verwelkomen we dit schooljaar nieuwe stagiaires, waardoor we de jongeren de kans geven om hen te leren kennen. Dit biedt ons allen de tijd om weer in het ritme te komen voordat we ons vol enthousiasme storten op ons reguliere programma, waarin we hard werken aan school gerelateerde doelen.

Het nieuwe schooljaar

Andere programma’s

De zomervakantie heeft minder invloed op onze andere programma’s, zoals sportcoaching en Fit4TheJob. Deze individuele trajecten kunnen vaak doorgaan gedurende de zomerperiode, zij het op een lager pitje, aangezien onze coaches afwisselend vakantie hebben en deelnemers natuurlijk ook genieten van hun rust. Ook binnen deze programma’s kijken we er reikhalzend naar uit om weer met volle energie van start te gaan!