Leefstijl programma’s

"Stap voor stap naar een gezondere leefstijl!"

Warme zomeravonden, de barbecue staat aan, je colatje, pilsje of wijntje staat ijskoud voor je neus en je hebt even geen zorgen met de zon op je gezicht. Klinkt als een prima dag toch? Maar is het zo verstandig om dit meerdere dagen in de week te doen? En wat is de impact van zo’n dag op je lichaam? Ook in de zomer is het belangrijk om de juiste keuzes te maken al het gaat om gezond leven. Het is tevens helaas niet altijd feest!

Als we denken aan leefstijl denken we vaak aan gezond eten en veel bewegen en sporten. Maar een gezonde leefstijl is nog veel meer dan dat. Wat denk je van stress, roken, recreatie, alcohol, slaap & ontspanning, etc.
Kortom: ‘Onder leefstijl verstaan we gedrag waarvoor een relatie met goede gezondheid of met gezondheidsproblemen is vastgesteld’ (RIVM, 2023).

Gezond gewicht!

Van overgewicht, maar ook van ondergewicht, kan je lichamelijke klachten krijgen. Onder- of overgewicht kan diverse oorzaken hebben, zoals slaappatroon, stofwisseling, hormonen, erfelijkheid, stress of medicijnen. Voldoende lichaamsbeweging en gezond eten kunnen bijdragen aan een gezond gewicht. Sport en bewegen zorgt voor een betere energieverbranding, afname van vet rond de buikholte en spierversterking. Voldoende lichaamsbeweging heeft daarnaast nog veel meer voordelen. Het vermindert het risico op het ontwikkelen van ziekten die vaak samengaan met ondergewicht en overgewicht. Regelmatig bewegen is goed voor het tegengaan van hart- en vaatziekten, het versterkt de longen en spieren en het zorgt voor minder verlies van botmassa. Het vermindert ook stressgevoelens en verbetert de nachtrust. Allemaal factoren die ook invloed hebben op het verliezen van gewicht of gewichtsbehoud.

Onder begeleiding van leefstijlcoaches die wij huisvesten kan je gebruik maken van programma’s zoals SLIMMER en COOL+. Aleco verzorgt hierbij de beweegmomenten. Tijdens de trainingen hebben we vooral oog voor belasting en belastbaarheid. En kunnen we oefeningen en beweegvormen aanbieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Ben je geïnteresseerd in een leefstijltraject of zou je graag met één van de coaches in contact willen komen? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Gezond bewegen!

Één ding is zeker: Aleco kan je in ieder geval op weg helpen om te voldoen aan de beweegrichtlijnen die zijn opgesteld met het oog op een gezond leven. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

Kort samengevat!

Een gezonde leefstijl is een levenslang proces waarbij je ten alle tijden kunt nadenken over de beste opties voor jouw welzijn. Houd rekening met de volgende basisregels, zodat je zonder al te veel moeite werkt aan een gezond lichaam:

Leefstijl