Maak kennis met Sam

De afgelopen tijd is Sam een bekend gezicht geworden bij Aleco, maar wie is Sam nu eigenlijk? In deze interview zullen we jullie voorstellen aan Sam en zijn ervaringen!

Maak kennis met Sam! Laat je inspireren door zijn reis en ontdek hoe Sam zijn tijd hier heeft doorgebracht! 

In deze blog willen we je graag kennis laten maken met Sam en je meenemen op zijn reis bij Aleco. Leer meer over zijn ervaringen en ontdek hoe hij zijn tijd hier heeft doorgebracht!

Om een beter beeld te krijgen van wie Sam is en wat hij en zijn collega’s bij Aleco doen, hebben we hem geïnterviewd. Tijdens dit gesprek vertelde Sam ons alles over zijn rol bij Aleco en kregen we ook een inkijkje in zijn persoonlijke leven.

Wie is Sam?

Maak kennis met Sam

Ik ben Sam, ik ben 18 jaar oud en woon samen met mijn moeder in Roosendaal. Ik heb geen broertjes en zusjes, maar wel drie katten: Bengel, Smoesje en Roosje. Met Roosje ben ik sinds kleins af aan opgegroeid. Bengel durft echt alles, is nergens bang voor en altijd in voor wat ondeugendheid. Smoesje is lekker rustig, terwijl Roosje vooral van haar eigen tijd en ruimte houdt, ze is graag in haar eigen bubbel. Bij opa en oma hebben we ook nog een hond. Ik ben dus eigenlijk fan van zowel katten als honden.

 

Sam hoe ben jij bij Aleco terechtgekomen?

Via mijn sportbegeleider hoorde ik dat hier een superleuke stageplek te vinden was. Voordat ik hier terechtkwam, liep ik stage bij een ander bedrijf, maar daar voelde ik me niet helemaal op mijn gemak. De druk was te hoog en het was gewoon niet mijn ding. Gelukkig kreeg ik de kans om hier te komen en ik ben echt dolblij dat ik die stap heb gezet! Hier voel ik me helemaal op mijn plek en dat maakt me echt blij.

 

Hoe bevalt je stage bij Aleco?

Superfijn, ik heb geen dagen gehad dat ik denk, ik heb geen zin om hier te komen. Ik kan altijd aankloppen met mijn vragen, bij wie dan ook. Iedereen is hier super behulpzaam. Ook als ik iets privé heb dan regelen ze een ruimte waar je samen met iemand terecht kan voor een gesprek. Ik vind het ook fijn omdat je hier lekker bezig blijft, er zijn haast geen momenten dat ik denk wat moet ik nu doen en dat vind ik fijn.

 

Op welke school zit je?

Ik zit op het Da Vinci college in Roosendaal hier volg ik de PRO, het praktijkonderwijs. Ik vind het een leuke school, ze bieden dan ook vele leuke vakken aan.

 

Hoe ziet een stagedag bij Aleco er voor Sam uit?

Ik loop 3 dagen in de week stage bij Aleco, ik ben hier van 9 uur tot 3 uur. Ik eerst wacht op de andere om aan ons dag te beginnen. Door de dag heen begeleid ik de dagbesteding groep. Ik geef ze taken uit, help ze met opdrachten die ze lastig vinden zodat ze steeds meer zelfstandiger aan de slag kunnen gaan. Daarnaast doe ik ook samen met ze de schoonmaak, zo houden we het pand netjes. Ook zet ik de ruimtes klaar die nodig zijn voor meetings denk aan bedrijven die langskomen voor gesprekken. En om de dag gezellig af te sluiten, duiken we altijd het laatste halfuurtje in een kaartspelletje.

 

Sam, is je stage gemakkelijk te combineren met de opdrachten die je krijgt vanuit school?

Vanuit school krijg ik opdrachten die ik dan uitvoer bij Aleco. Onlangs kreeg ik de opdracht om aan 5 mensen binnen Aleco te vragen wat ze hier precies doen. Ik kan hier gemakkelijk bij ze voor terecht om mijn opdrachten uit te voeren die ik mee krijg vanuit school ook krijg ik alle ruimte om aan school te werken, wat ik persoonlijk erg fijn vindt.

 

Wat doe je graag buiten Aleco om?

Ik houd van bewegen en sporten, en bij Aleco beoefen ik verschillende sporten die ik leuk vind. Als ik trefbal een sport mag noemen dan is trefbal toch wel een van mijn favoriet, aangezien ik het al sinds vroeger zowel op school als buiten speelde. Het blijft voor mij altijd een plezier om dit spel te spelen. Als ik onderweg ben luister ik graag naar allerlei soorten muziek, ik heb niet echt een favoriete muziek genre. Ik ontdek graag nieuwe muziek. En als ik thuis ben game ik graag.

 

Wat is je droom?

Ik heb nog niet echt een specifieke droom, en ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst wil worden. Ik ben nog op zoek naar mijn passie, maar ik vind sport en beweging wel erg leuk. Daarom denk ik dat ik later graag iets in de sport- en bewegingswereld zou willen doen.

 

Nu je kennis hebt gemaakt met Sam zijn verhaal, nodigen we je uit om ook deel uit te maken van ons team! Als je net als Sam stage wilt lopen bij Aleco en het fijn vindt om goed begeleid te worden, stuur dan zeker een mailtje naar bram@aleco.nl. Wie weet zie ik jou ook op de werkvloer! Naast stage bieden wij ook andere mogelijkheden voor jongeren. Wil je hier meer over weten? Kijk dan vooral even op onze pagina van MeetYourTalents.