Jeugdhulp, dagbesteding, jeugdzorg of alles in één?

Meet Your Talents biedt jeugdhulp in de vorm van oprechte aandacht en professionele coaching, met sport als middel, voor kwetsbare jongeren met (onontdekte) talenten en ambities. Maar wie zijn dan precies die kwetsbare jongeren? En over welke talenten en ambities hebben we het? Ik leg je graag uit wat onze doelgroep nou precies is.  

Onderwijs op maat

Aleco is jaren geleden al begonnen met het bieden van jeugdhulp aan jongeren die uitvallen binnen het onderwijs. Deze middelbare scholieren vallen natuurlijk niet zomaar uit. Het zijn jongeren die niet lekker in hun vel zitten, door persoonlijke problemen en/of problemen in de thuissituatie. Dit uit zich dan door spijbelen, ongehoorzaamheid in de klas, onderlinge ruzies of juist door terugtrekken en niet kunnen concentreren op de les. Ze komen niet tot leren toe waardoor het op school gewoon niet lekker gaat. Deze jongeren krijgen bij ons dan de ruimte om aan zichzelf te werken, wel bij de blijven met school om vervolgens met meer zelfvertrouwen en een goed gevoel weer terug naar school te kunnen.  

Arbeidstraining voor een mooie toekomst

Na een aantal jaren de onderwijsgroepen te draaien kwamen we steeds meer in aanrakingen met jongeren die anderen vormen van jeugdhulp nodig hadden. Jongeren die een stageplaats zoeken waarbij ze de extra aandacht kunnen krijgen die ze nodig hebben. Jongeren met een diploma of een (tijdelijke) ontzegging van leerplicht die thuiszitten. Deze jongeren vallen tussen wal en schip en hebben een plek nodig om weer in het ritme te komen, een reden nodig hebben om uit bed te komen en hulp bij het ontdekken van talenten en ambities. Met hen kijken we naar welke werkzaamheden ze goed liggen, aan welke vaardigheden ze nog kunnen werken en van welke baan of opleiding ze enthousiast worden.  

Sportcoaching  als onderdeel van jeugdhulp

Bij deze twee doelgroepen is ook nog sportcoaching gekomen. Hierbij kunnen we meer individuele jeugdhulp bieden. Dit zijn jongeren die voldoende hebben aan één of een paar uur begeleiding in de week. Deze jongeren hebben beweging nodig als uitlaatklep of hebben juist aanmoediging om in beweging te komen nodig. Ook deze jongeren hebben doelen op het gebied van zelfvertrouwen, omgaan met emoties en lekker in je vel zitten. Aan een tafel zitten en praten werkt dan vaak niet of heeft niet voldoende effect. Tijdens het sporten kunnen zij ervaren en daar wordt dan met de coach over gepraat.  

Door de jaren heen in onze doelgroep dus steeds verder uitgebreid. Onze belangrijkste uitgangspunten zijn daarom ook om met de behoeftes van de doelgroep mee te bewegen en maatwerk te bieden. Meer weten over Meet Your Talents? Bekijk onze pagina voor alle informatie!