Visie op trainen

Functioneel trainen onder professionele begeleiding

Bij Aleco geloven we graag dat we meer te bieden hebben dan de gemiddelde sportschool. Niet alleen doordat we onder het dak van Talentencentrum Zuidwest Nederland zitten. Hier worden namelijk diensten als fysieke training, fysiotherapie, leefstijl coaching, sportverzorging, podotherapie en onderwijsondersteuning aangeboden. Maar ook zeker door onze manier van trainen, functioneel trainen! Wie bij ons de fitness binnenloopt ziet het meteen: “wat staan daar weinig apparaten?!” 

 

Functioneel trainen 

In plaats van geïsoleerde oefeningen, waarbij zoveel mogelijk op één spiergroep wordt gericht, zijn wij groot voorstander van ‘functioneel’ trainen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op oefeningen die overeenkomen met wat er in het dagelijks leven wordt gedaan. Daarop wordt vervolgens voortgeborduurd. Het is dus niet zozeer werken aan bodybuilding, maar meer gericht op fit en  vitaal door het leven gaan. Het sporten gebruiken  we om een fundament te leggen voor verdere doelen en wensen in jouw leven. Zo kan het zijn dat jij aan je stabiliteit en flexibiliteit wilt werken, om bijvoorbeeld rugklachten in de toekomst te voorkomen.

 

Conditions of Movement 

Onze visie is mede gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM)In dit model staan de Conditions of Movement flexibility, stabilityendurance, power en agility centraal. Bijna dezelfde als de wellicht meer bekende grondmotorische vaardigheden kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Het verschil is echter dat binnen het ASM kracht en snelheid worden samengevoegd onder power en dat met agility een combinatie van meerdere conditions of movement wordt gemaakt. In een visie van functioneel trainen komen al deze conditions of movement aan de orde. 

 

Trainen op eigen niveau 

Wanneer alles wat zojuist benoemd is in de praktijk moet worden gebracht, betekent dit dat wij maatwerk moet leveren. Andere doelen en dagelijkse bezigheden betekent een andere training. Neem daarbij dat er bepaalde sensitieve periodes bestaan en het wordt een puzzel. . Dit zijn periodes waarin een jonge sporter extra vatbaar is voor het ontwikkelen van specifieke vaardigheden. Bij Aleco leggen we deze puzzel graag. Voor iedereen! 

 

Wil jij ervaren hoe functioneel trainen in elkaar steekt? Vraag dan nu een proefles aan. Wij brengen je graag #InBeweging!