Geblesseerd, en nu? Revalidatie!

Met Aleco kom jij sterker terug! 

Aleco heeft een jarenlange ervaring in het revalideren van sport talenten en topsporters. Wij doen dit samen met ervaren coaches en medisch specialisten, die zich verbonden hebben binnen het Talentencentrum Zuidwest Nederland. In deze blog brengen we de verschillende onderdelen en eigenschappen van een revalidatie traject bij Aleco naar voren.

 

Aleco & het Performance Team voor jouw revalidatie

Onze samenwerking met de juiste specialisten zetten wij in voor de breedte-, recreatieve- en topsporters. Met gekwalificeerde trainers op HBO niveau- Sportkunde en ALO zijn we gegarandeerd van ruime kennis van vele uiteenlopende sporten. Verder houden we onze kennis bij met aanvullende verdiepingscursussen en opleidingen (technisch/inhoudelijk)Revalidatie- en hersteltrainingen worden bij Aleco volgens een op maat gemaakt stappenplan verzorgt. Als revaliderende sporter weet je altijd waar je in welk stadium van jouw revalidatie proces zit. Direct voorhanden en dagelijks betrokken zijn onze specialisten uit het High Performance team van Talentencentrum Zuidwest Nederland:  

De beste faciliteiten!

Naast een team van specialisten bieden wij ook de perfecte faciliteiten voor jouw revalidatie. Met optimale (binnen-)sportruimtes en de vele mogelijkheden die ons multifunctionele Sportpark Vierhoeven biedt, hebben wij voor nagenoeg elke sporter de juiste omgeving. Met een functionele trainingszaal, optimaal ingerichte gym en functionele behandelruimtes hebben we al een hoop in huis. Echter kunnen we ook gebruik maken van een atletiekbaan, kunstgrasveld, tennisbanen, crosshill en meer in onze directe omgeving.  

 

Met Aleco kom jij sterker terug uit jouw revalidatie! 

Bij Aleco hanteren we een aantal kernwaarden tijdens jouw revalidatie & herstel traject. Zo werken we met een methodische opbouw en heldere revalidatiestrategie. Dit klinkt misschien heel complex, maar betekent eigenlijk dat we ervoor zorgen dat jij weet waar je aan toe bent en dat er een duidelijk stappenplan is die we volgen.

Verder volgen we geprotocolleerde programma’s voor elke blessure. Dit wilt zeggen dat je een stappenplan volgt dat voldoet aan de eisen en bewezen effect heeft. Daarnaast onderhouden wij de communicatie met de betrokken specialisten. Hierdoor word jij ontzorgd en kan je focussen op jouw herstel. Hierbij komt het Performance Team van Talentencentrum Zuidwest Nederland weer om de hoek kijken. Met onze eigen huisspecialisten en een alsmaar groeiend netwerk aan (inter)nationale specialisten blijven we bovenop de kennis zitten! Er zijn dus altijd gekwalificeerde vakmensen bezig met jouw revalidatie.

Wat kun je met jouw revalidatie als sporter verwachten van ons? 

Vanuit uiteenlopende startfases pakken wij als team jou revalidatie of herstelcasus op.  Je komt bij ons terecht: 

Na een uitvoerige intake waarin we multidisciplinair (oftewel: met alle betrokken specialisten!) het startpunt gaan bepalen. 

Steeds wordt gekozen voor een methodische opbouw van je herstel. Hierbij vinden we  het belangrijk dat je goed weet waar je aan toe bent, wat de verwachtingen zijn en aan welk doel we werken. Tijdens het revalidatie- en herstel traject worden steeds vorderingen nauwkeurig bijgehouden en vastgelegd.

Loop je zelf met een blessure of heb je nog verdere begeleiding nodig met het herstellen? Op onze pagina Fit&Gezond vind je nog wat meer informatie onder Sportzorg. Kom in beweging en kom sterker terug dan ooit!