Speelplezier en Fitheid gaan Hand in Hand bij ALECO!

Spelenderwijs Bewegen ook voor volwassenen

Ontdek de Magie van Spelenderwijs Bewegen: Een Frisse Blik op Fitness!

Het is tijd om het plezier van spelen te omarmen, een bron van vreugde en fitness die we vaak over het hoofd zien. Spelen reikt verder dan enkel vermaak; het vermindert stress, biedt een uitweg voor negatieve emoties en stimuleert zelfs onze creativiteit. Bovendien is spelen een actieve bezigheid die onze algehele conditie ten goede komt. Bij ALECO koesteren we de kracht van spelen en integreren dit enthousiasme graag in onze groepslessen en trainingen. Hier zijn vijf belangrijke redenen waarom we dat doen.

1. Gepassioneerde Vrolijkheid door Spelen! 

Ontdek de Magie van Spelenderwijs Bewegen: Een Frisse Blik op Fitness!

In de afgelopen jaren is de verkoop van bordspelen en kaartspelen enorm gestegen. Dit herontdekte plezier in spelen heeft ons zeker geholpen, vooral tijdens de uitdagende periodes van 2020 en 2021, waarin we veel tijd thuis hebben doorgebracht. Denk eens aan het plezier van strategieën bedenken om een spel te winnen, of aan het lot overlaten of je triomfeert. Onze trainingen omvatten ook dit element. Soms bepalen kaarten het aantal herhalingen dat je moet doen. Het lot bepaalt dan je mate van inspanning, niet de instructeur. Dat heeft ook zo zijn voordelen 😉

2. Samen Spelen Verhoogt de Vreugde Nog Meer! 

Spelvormen lenen zich uitstekend voor tweetallen, drietallen of zelfs grotere groepen, waarin je samenwerkt én tegen elkaar strijdt. Tijdens onze trainingen zien we dat gevormde duo’s al snel vol enthousiasme strategieën bedenken om het spel te winnen. Samenwerken is een inherent onderdeel van spelen, en we merken dat dit vrijwel altijd leidt tot brede glimlachen. Want samen succes vieren is toch veel leuker?!

3. De Tijd Vliegt Voorbij Tijdens het Spelen

“Is het uur alweer voorbij? De tijd vliegt!” Dit horen we vaak aan het einde van een training. Wanneer je in een spel zit, verlies je jezelf in het moment en houd je je minder bezig met series, herhalingen of tijdsduur. Het spel schept afleiding en daardoor lijkt de tijd sneller te gaan.

4. Plezier en Inspanning Hand in Hand  

Laat je niet misleiden: wanneer we spelelementen in onze trainingen opnemen, betekent dat niet dat je minder inspanning levert tijdens die sessies. Integendeel: omdat je als sporter intrinsiek gemotiveerd bent om te winnen of het samen leuk te hebben, zal je inzet vrijwel altijd hoger zijn dan wanneer de motivatie uitsluitend van de trainer komt. Vertrouw ons, aan het einde van een spel voel je de voldoening én de vermoeidheid!

5. Spelen als Alternatief voor Sporten

Iedereen die onlangs de vreugde van spelen heeft herontdekt (denk aan schommelen, trampoline springen, glijden op het strand, enzovoort), kan zich voorstellen dat bewegen door middel van spelen eveneens enorm plezierig is. Soms willen we even ontsnappen aan de gebruikelijke “Workout van de Dag” met de nadruk op het voltooien van specifieke herhalingen, of een training die draait om het tillen van zwaardere gewichten dan de vorige keer. Waarom zou beweging een verplichting moeten zijn? Laten we streven naar bewegen zonder dwang!

 

Ieder mens heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Spelenderwijs bewegen is wellicht niet de ideale aanpak voor iedereen, maar we merken dat het introduceren van spelelementen een uiterst positieve impact heeft op diverse sporters, ongeacht leeftijd of niveau, van beginners tot gevorderden. Bewegen moet leuk zijn, en een lach tijdens een training is meer dan welkom!

Ben je nieuwsgierig om ook bij ALECO te komen spelen? Je bent van harte welkom om mee te doen! Vraag nu een gratis proeftraining aan