Summer body voor langer dan 4 weken? Valt niet mee!

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje…veel moeite gedaan om in de maanden vóór de zomervakantie op streefgewicht te komen. Om dan ná de vakantie te zien dat 3 weken genieten niet bepaald bijdraagt aan het houden van de “summer body”.

Summer body voor langer dan 4 weken? Valt niet mee!

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje…veel moeite gedaan om in de maanden vóór de zomervakantie op streefgewicht te komen. Om dan ná de vakantie te zien dat 3 weken genieten (voor mij in de vorm van lekker eten en de nodige Italiaanse wijntjes plus apfelstrudels en ijsjes) niet bepaald bijdraagt aan het houden van de “summer body”.

 

Maar hoe erg is dat nou eigenlijk

Maar hoe erg is dat nou eigenlijk, bedacht ik me. Is het eigenlijk een probleem dat je periodes waarin je wat strenger voor jezelf bent, afwisselt met periodes waarin je jezelf wat meer ‘laat gaan’? Mijn antwoord? NEE! Geen enkel probleem. Wel een uitdaging 😊

 

Het is géén probleem, omdat ik van mezelf weet dat ik in de zomer enorm kan genieten van het bezoeken van lokale wijnboertjes, daar de lekkerste wijntjes proef en koop én de voorraad gedeeltelijk al opdrink op vakantie. Dat ik daarnaast graag uitgebreid kook met mooie, verse ingrediënten. En ja, daar horen ook de Italiaanse pasta’s bij. Vol met koolhydraten, maar vooral vol met smaak. Lekker eten en drinken in de Italiaanse zon, dát is voor mij vakantie!

Het is wél een uitdaging, omdat ik inmiddels weet dat ik beter in m’n vel zit als ik gezonder eet en wat vaker beweeg. Ook beter om rugklachten te verminderen en/of te voorkomen.

“Afspraak met mezelf”

En dus heb ik al weer een aantal jaar een ‘afspraak met mezelf’ gemaakt. Bij aanvang van de zomervakantie heb ik als streefgewicht maximaal 90 kg. Dat bereik ik door in de maanden ná de december-feestmaand en carnaval (dat is namelijk ook altijd een vaste periode waarin ik meer eet en drink) minimaal 3x per week te bewegen én door dan een aantal maanden bewust minder alcohol, suikers en vetten binnen te krijgen.

 

Heel spannend is het niet, maar het vraagt wel elk jaar om een beetje discipline. In de maanden maart t/m juni is het even wennen, maar daarna kom ik altijd weer in een gezonde flow. Het bewegen gaat beter, de conditie wordt beter, na een paar weken mis ik de alcohol, vetten en suikers niet meer en volgt de ‘beloning’ op de weegschaal vanzelf.

 

Inmiddels weet ik ook dat het niet slim is om mezelf de rest van het jaar te laten gaan, want dan moet er in een paar maanden tijd meer dan 5 kg af en dan wordt het wel heel Spartaans. Van september tot aan maart stap ik dus af en toe op de weegschaal en gaat er een belletje rinkelen als ik 93 of meer zie staan.

Eerlijk is eerlijk…

Eerlijk is eerlijk…ik heb er wel even over gedaan om op deze manier voor mezelf een systeem te vinden om een gezond gewicht te combineren met een voorliefde voor lekker eten en drinken. Dit systeem zal vast niet voor iedereen werken, maar misschien werkt het voor jou ook wel? Ik help je graag met tips over eten en drinken én over hoe je aan voldoende beweging komt! Mail me op koen@aleco.nl en we gaan nú aan de slag met jouw summer body van 2023 😉

Een summer body voor langer dan 4 weken? Ga jij de uitdaging aan??

Plan dan een gratis proefles via www.aleco.nl.  Meer informatie over de verschillende abonnementen en prijs vind je hier.