Sporten met een druk leven

Iedereen heeft het wel eens druk. Een gezinsleven, baan of studie kunnen het moeilijk maken om te sporten. Na een lange dag, wil je eigenlijk toch ontspannen en dan ziet de bank er wel erg aantrekkelijk uit. Toch is het juist belangrijk om te sporten met een druk leven en je routine aan te houden. En dit is zeker mogelijk! 

 

Ga sporten wanneer je er tijd voor hebt 

Wanneer je de avond vrij wilt houden voor sociale activiteiten en je overdag moet werken, kun je het beste vroeg in de ochtend gaan sporten. Als je een half uurtje of uurtje gaat sporten voordat je naar je werk gaat heb je namelijk meer energie gedurende de rest van je dag. 

Andersom kan het ook. Heb je het drukker in de ochtend? Zorg er dan voor dat je in de avond een uurtje vrij maakt om te gaan sporten. Of neem je sporttas mee naar je werk. Dan kan je daarna gelijk door naar je sportschool voor je personal training of fitness. 

Sport samen 

Vind je alleen sporten niets aan? Schrijf je dan in voor een groepsles, dat is een stuk gezelliger en daarnaast ookmotiverender én inspirerend. Neem een vriend(in) mee voor een workout. Motivatie is een belangrijk aspect als het gaat om sporten. Door samen te gaan sporten, kun je jouw resultaten vergelijken met die van de groep, wat je kan motiveren om vaker te sporten. 

Planning 

Het is van belang om een goede planning te hebben om workouts te doen in drukke tijden. Plan vaste dagen en tijden in om te gaan sporten en zet dit in je agenda. Als je je training vastzet dan is de drempel hoog om deze te verzetten. Plan jezelf bijvoorbeeld wekelijks vooraf in bij groepstrainingen. Sporten vereist zelfdiscipline: hou je ook echt aan je planning! 

Maak je een planning? Dan is prioriteiten stellen heel belangrijk. De belangrijkste dingen zet je op een rijtje en wees daarbij realistisch. Misschien is elke dag sporten niet haalbaar voor je. Alleen jij weet wat prioriteit heeft voor je. Maar kijk voor jezelf eerst hoeveel dagen je zou willen sporten en maak er een gewoonte van door balans ertussen te vinden. 

Maak je dag zo actief mogelijk 

Je moet ervoor zorgen dat je alledaagse activiteiten zo actief mogelijk zijn, dit klinkt misschien cliché, maar het werkt wel.  Je kan bijvoorbeeld je auto verderop parkeren, zodat je een stuk moet lopen of neem de fiets in plaats van de tram.  

Tegenwoordig heb je verschillende gadgets en tricks om actiever te zijn tijdens het werken. Heb je een kantoorbaan? Vraag aan je baas of je een stabureau kan krijgen. Of gebruik eens een skippybal als bureaustoel! Work those abbs! Ga je boodschappen doen, doe dat dan lopend. Dan heb je op de terugreis heb je ook nog eens tegengewicht! En last but not leastvoeding! Zorg ervoor dat je een goede balans hebt. Een veelvoorkomende richtlijn is de 80-20 regel. Eet voor 80 procent gezonde voeding en voor 20 procent mag je wel eens smokkelen. We willen allemaal wel eens een vette hap na het stappen, toch?  

Het is dus heel belangrijk om je dagen goed in plannen om te kunnen sporten. Het is erg belangrijk om te sporten met een druk leven. Bij Aleco in Roosendaal word je begeleid op verschillende manieren, een trainingsschema wordt op maat gemaakt. Ons rooster zit boordevol sportactiviteiten op verschillende dagen en tijden. Er is dus altijd wel een groepsles, fitness-moment binnen, looptraining of training buiten op basis van jouw werkschema en prioriteiten. Wil jij ook aan de slag om een mooi resultaat te boeken? Plan dan een proefles in bij de vele mogelijkheden die Aleco te bieden heeft.