Fit & Vitaal ouder worden, dat willen we toch allemaal?

Vitaalfit is een sportieve groepstraining waar gezondheid, plezier en na afloop gezelligheid heel goed samengaan!

Vitaalfit voor ouderen is een sportieve groepstraining waar gezondheid, plezier en na afloop gezelligheid heel goed samengaan! Samen met een team van o.a. fysiotherapeuten en leefstijlcoaches is een programma gemaakt om onder begeleiding in groepsverband te kunnen sporten.
Vanuit het landelijke programma Meer Bewegen voor Ouderen is de afgelopen 40 jaar veel ervaring opgedaan met beweegactiviteiten voor ouderen.

 

De kracht van Vitaalfit

De vitaalfit lessen van Aleco zijn een effectief programma waarin je je conditie verbeterd en spieren versterkt. Je beweegt op maat en iedereen kan alles, maar op zijn eigen manier. Wil je op een verantwoorde manier- en onder deskundige begeleiding in een ontspannen setting sporten om je stabiliteit, je coördinatie, je kracht en je conditie verbeteren dan is Vitaalfit voor ouderen zeker geschikt!

De trainingen zijn gericht op zelfstandig je dagelijkse handelingen te kunnen blijven doen. Dit gaat over mobiliteit/verplaatsing van jezelf alsook het verplaatsen van lasten. Blessure- en valpreventie zijn ook een onderdeel van de trainingen. wij stellen dus als doel om onze ouderen zolang mogelijk zelfstandig  en fit/vitaal te houden.

De voordelen van vitaalfit

– Verbeterde spieruithoudingsvermogen
– Verbeterde lichaamssamenstelling
– Sterkere botten
– Verbeterde conditie
– Gezelligheid met leeftijdsgenoten.

Sporten met leeftijdsgenoten

Vitaalfit is voor mannen en vrouwen vanaf ongeveer 60 jaar en ouder. Het maakt hierbij niet uit wat voor conditie je hebt, want de lessen worden aangepast op wat u kunt. Naast het in beweging zijn is vitaalfit ook heel gezellig. Je leert nieuwe mensen kennen van je eigen leeftijd en achteraf kun je lekker kletsen met een bakje koffie erbij! Dit vinden wij ook zeer belangrijk voor het mentale welzijn.

Je word er dus niet enkel fysiek beter door maar ook sociaal-emotioneel heeft dit zijn voordelen.

Small group fitness- special

Wij bieden naast de vitaalfit lessen ook kleine groepslessen aan voor een specifieke doelgroep met medische aandoeningen zodat … ook lekker kunnen bewegen zonder pijn te hebben. We hebben het dan over aandoeningen zoals parkison, reuma artrose, COPD, hart- en vaataandoeningen en chronische aandoeningen. Er wordt meer aandacht gegeven en speciale begeleiding. We zoeken oefeningen die voor jou toegankelijk zijn.

Interview met vitaalfit leden

We hebben een aantal vitaalfit leden gevraagd of ze hun mening willen geven over de vitaalfit lessen. hieronder vind je een aantal van hun ervaringen die ze met ons wilden delen.

 

Vitaalfit

Voor meer informatie en andere mogelijke trainingen die wij kunnen beiden met verschillende doelen, hebben wij voor nog een paar blogs op een rijtje gezet

Fit en vitaal ouder worden doet ieder op een eigen manier, Aleco ondersteunt hierin! Wil jij ook fit en vitaal ouder worden met persoonlijke en deskundige begeleiding? Kijk dan eens wat wij jou te bieden hebben of vraag een gratis proefles aan!

Kunt u het niet vinden of wilt u meer specifieke informatie ontvangen over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0165-743005 Of stuur een mailtje naar fysiek@aleco.nl

 

VitaalFIT